Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT A lăsat Liga 1 pentru un transfer în Franţa! Clubul îl anunţă oficial în următoarele ore

NEWS ALERT A lăsat Liga 1 pentru un transfer în Franţa! Clubul îl anunţă oficial în următoarele ore

Superliga

Comentarii

Atacantul Oumare Tounkara (30 de ani) a evoluat în România pentru Astra Giurgiu, iar acum va accepta o nouă provocare în ţara sa natală, acolo unde va semna cu SC Lyon.

Actuafoot anunţă că atacantul în vârstă de 30 de ani va deveni în următoarele ore jucătorul formaţiei Sporting Club de Lyon.

Gruparea care evoluează în liga a treia franceză are un istoric bogat. A fost înfiinţată în 1964 sub numele de Lyon Duchere Association Sportive şi are un grup de fani importanţi în regiune. SC Lyon a reuşit în 2006 să câştige în faţa a două echipe de Ligue 1 şi să ajungă în 16-imile de finală ale Cupei Franţei. În prezent, echipa este antrenată de Emmanuel Da Costa, iar obiectivul său este promovarea în Ligue 2.

Oumare Tounkara a ajuns în România tot din Franţa, în iulie, anul trecut. El a jucat 15 meciuri pentru formaţia giurgiuveană şi a reuşit o pasă de gol. A mai trecut în cariera sa pe la Sunderland, Oldham, Bristol Rovers, Stevenage, REd Star sau Chateauroux.

Tounkara este cotat la 350 de mii de euro, măsoară 1.89 m şi este fost internaţional francez la U20. În ultimele patru meciuri din campionat el nu a fost nici măcar inclus în lot de antrenorul Bogdan Andone.

Fotbalist cu experienţă în Franţa, Oumare a mai jucat în liga a treia, unde a marcat 19 goluri. Are de asemenea 60 de partide disputate în Ligue 2, campionat în care a marcat de 9 ori.

A spart o uşă în vestiar după ce a fost schimbat de Alexa

Tounkara a ieşit în evidenţă în Liga 1 mai mult prin ieşirile sale din afara terenului de joc. La unul dintre meciurile în care a fost rezervă la Astra, Tounkara a intrat, apoi a fost înlocuit imediat de Dan Alexa, pe atunci antrenor la Giurgiu.

Schimbat în minutul 78 de Alexa, deşi abia intrase la pauză, Oumare Tounkara a reacţionat foarte urât la vestiar. Atacantul a spart uşa de la vestiar şi s-a tăiat foarte rău după ce a lovit-o cu pumnul.

Afla mai multe despre: tounkara 

viewscnt
Articole similare