Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Burleanu anunţă că România fotbalistică riscă dezastrul! Cum putem fi OUT din cupele europene şi să RATĂM organizarea Euro 2020: "Ar fi cele mai grave sancţiuni aplicate în Europa!"

NEWS ALERT | Burleanu anunţă că România fotbalistică riscă dezastrul! Cum putem fi OUT din cupele europene şi să RATĂM organizarea Euro 2020: "Ar fi cele mai grave sancţiuni aplicate în Europa!"

FRF

Comentarii

Preşedintele Răzvan Burleanu a tras un puternic semnal de alarmă după Adunarea Generală a FRF, precizând că modificările legislative pregătite de Guvern în ceea ce priveşte Legea Sportului ar putea aduce fotbalul românesc în pragul dezastrului.

UEFA şi FIFA interzic cu desăvârşire orice implicare a politicului în modul în care sunt administrate forurile naţionale, însă Burleanu spune că modificările propuse şi votate deja ar duce la acordarea unei puteri sporite Ministerului Tineretului şi Sportului în relaţie cu federaţiile sportive din România.

Dacă legea va fi adoptată, UEFA şi FIFA ar putea exclude echipele româneşti din cupele europene şi, în plus, România ar pierde organizarea Euro 2020.



"MTS, o putere executivă într-un stat de drept să poată să convoace o Adunare Generală la federaţiile sporitve din România, nu doar la FRF, care să propună alegerea organelor de conducere, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli.

Acest lucru reprezintă cea mai mare ingerinţă politică care s-ar putea întâmpla în sportul românesc, care încalcă Constituţia României. Solicit public ministrului, MTS să intervină de îndată şi să oprească acest demers pe care îl avem în Parlament.

Dacă s-ar întâmpla o asemenea adoptare a unui asemenea amendament (n.r. modificarea Legii 69 - Legea Sportului dată în 2000), atât UEFA cât şi FIFA care ne monitorizează în acest moment, FRF, inclusiv COSR pot fi într-o situaţie de cele mai grave sancţiuni care s-au aplicta vreodată în Europa.

Am fi în rândul următoarelor ţări: Benin, Pakistan, Nigeria, Irak, Guatemala.

Euro 2020 nu este în pericol fiindcă nu avem gata anumite stadioane, ci dacă o să avem parte de o asemenea modificare de legislaţie, fiindcă acest lucru ar duce la suspendarea FRF.

E o luptă foarte încinsă la câştigarea campionatului. Imaginaţi-vă că odată suspendată FRF, niciun club românesc nu ar putea să participe la competiţiile europene.

Nicio echipă naţională nu ar mai putea să participe într-o competiţie europeană
", a declarat Răzvan Burleanu.

Şeful FRF a detaliat apoi, precizând că nici Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, nu i-a putut spune cum s-a ajuns într-o asemenea situaţie.

"Această propunere legislativă a trecut de Senat. Camera Deputaţilor este camera decizională. În momentul de faţă se află în camera de avizare, după care se merge în Comisia de Învăţământ pentru raportul final şi după aceea în plenul Camerei Deputaţilor. Am avut deja două discuţii cu ministrul, ultima discuţie am avut-o chiar acum, la Salonic, în care mi-a recunoscut că nu a conştientizat magnitudinea acestei situaţii.

Între timp am discutat şi cu colegii din COSR şi din alte federaţii să emită şi ei puncte de vedere, ca să nu se creadă că este doar punctul de vedere al Federaţiei Române de Fotbal. Şi ne-a promis că va lua act. Aşteptăm să se întâmple acest lucru, nu doar să se ia act de poziţia noastră. Ci să intervină, iar Guvernul României să nu susţină o astfel de modificare. Şansa noastră e că la nivelul Comisiei de Administraţie am regăsit în unanimitatea, am avut o singură abţinere, în unanimitate putem spune, am avut parte de susţinere a acestui demers al nostru.

N-a putut domnul ministru să-mi ofere nici o explicaţie. Cred că mai degrabă a fost influenţat, între ghilimele, de cineva care şi-ar dori un control al sportului românesc.

Sunt mai mulţi parlamentari care au iniţiat acest demers.

Faptul că nu beneficiem de bani publici cred că ne conferă un anumit avantaj. Şi cred că de aceea nu am văzut reacţii vehemente din partea celorlalte federaţii, din teama că finanţarea lor ar putea fi acestată. Greşesc aceste federaţii când consideră acest lucru"
, a mai declarat Burleanu.

Afla mai multe despre: razvan burleanuromaniafrf 

viewscnt
Articole similare