Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Decizie de ultimă oră luată de Rugby Europe în cazul meciului Belgia - Spania: "S-a decis în unanimitate!"

NEWS ALERT | Decizie de ultimă oră luată de Rugby Europe în cazul meciului Belgia - Spania: "S-a decis în unanimitate!"

Rugby

Comentarii

Membrii conducerii Rugby Europe au dezbătut "elmentele" legate de meciul Belgia - Spania şi au cerut detalii suplimentare în ceea ce priveşte această partidă, arbitrată de Vlad Iordăcehscu, care a dus la calificarea "stejarilor" la Cupa Mondială din 2019, informează FR Rugby.

 "Membrii Board-ului Rugby Europe s-au reunit într-o conferinţa telefonică pentru a dezbate diferitele elemente legate de meciul Belgia – Spania, criteriu de calificare la Cupa Mondială 2019. Secretarul general al Rugby Europe a făcut o recapitulare a ceea ce s-a întâmplat şi a prezentat rapoartele diferitelor persoane şi grupuri consultate. Membrii Board-ului au cerut, în unanimitate, să dispună de elemente suplimentare (îndeosebi cele transmise la World Rugby înainte de reuniune) înainte de a putea luă o decizie. O nouă reuniune a fost stabilită pentru joi, 29 martie", arată Federaţia Română de Rugby, care citează un comunicat al forului europen. 

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră însă că victoria Belgiei în faţa Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial rejucarea meciului cu Belgia. FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că "imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci". FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

Afla mai multe despre: rugbyromaniaspaniabelgiavlad iordăchescu 

viewscnt
Articole similare