Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Dinamo merge pe experienţă. Mulţescu şi Ţălnar au bătut palma şi au preluat echipa din Ştefan cel Mare: "Gata, vă garantez că e ultima mea echipă"

NEWS ALERT | Dinamo merge pe experienţă. Mulţescu şi Ţălnar au bătut palma şi au preluat echipa din Ştefan cel Mare: "Gata, vă garantez că e ultima mea echipă"

Dinamo București

Comentarii

Dinamo s-a despărţit de Adrian Mihalcea, iar acum Gheorghe Mulţescu va răspunde de rezultatele echipei în play-out. Antrenorul de 68 de ani va fi ajutat şi de Cornel Ţălnar, în vârstă de 63 de ani.

"Nu mai e timp de gândit, e de făcut. Am intrat în pâine deja, am fost la Săftica, mi-am făcut testul, am revenit aici, acum plecăm la Săftica şi pregătim antrenamentul de diseară. Sunt şase meciuri în 14 zile, un program foarte încărcat.... Da, e un ritm pe care trebuie să îl cântărim cu mare atenţie, pentru că este şi oboseala fizică, intervine şi oboseala mentală, trebuie să cântărim foarte bine şi să le asigurăm prospeţime jucătorilor.

Dacă Dinamo a apelat la mine într-un moment greu, nu puteam să refuz pentru că şi eu am avut atâtea satisfacţii la Dinamo, am zis să mai dau încă o dată un tribut. Este greu, nu e grav, dar este greu pentru că situaţia asta afectează şi randamentul jucătorilor. Şi ei au o anumită teamă de joc, de responsabilitate, de greşeală. M-a durut, am văzut cum pierde Dinamo şi cum se afundă în zonele mlăştinoase, să zic aşa. Am suferit, e normal, pentru că am avut atâtea satisfacţii şi să văd echipa unde am avut cele mai mari satisfacţii că se duce în jos, nu a fost deloc plăcut. Trebuie să performezi la maximum ca să poţi să salvezi situaţia.

(n.r. despre Mihalcea) Sigur că o să îl sun şi o să îl întreb nişte lucruri pe care eu nu le ştiu. Nu vreau să mă gândesc la treaba asta, dacă aş continua în Liga a II-a, mai ales că mi-am făcut iluzii, am venit cu dorinţă să rezolvăm o treabă foarte grea.

Vă garantez că este ultima echipă, nu cred că o să mai am nervi. Acum încă mai am şi caut să mă încarc cu energie pozitivă. Am discutat şi am convenit să discutăm de bani când voi salva echipa de la retrogradare. Este foarte bine că suporterii ştiu acum ce se întâmplă în club, sunt părtaşi la viaţa clubului şi sunt liniştiţi că se ia hotărârea cea mai bună" , a declarat Gheorghe Mulţescu.


"Mulţumim, Adrian Mihalcea!

Succes, Gheorghe Mulţescu şi Cornel Ţălnar!

Dinamo Bucureşti anunţă prin intermediul site-ului oficial încheierea raporturilor contractuale, pe cale amiabilă, cu antrenorul principal Adrian Mihalcea.

Numit în urmă cu patru luni la conducerea tehnică a dinamoviştilor, în locul lui Dusan Uhrin, după două înfrângeri consecutive în play-out-ul acestei ediţii de campionat, 0-1 pe teren propriu cu Academica Clinceni şi 0-1 în deplasare cu Politehnica Iaşi, Adrian Mihalcea nu a reuşit, din păcate, pentru tot ce înseamnă Dinamo, rezultatele aşteptate de suflarea alb-roşie, atât în Liga 1, cât şi în semifinalele Cupei României.

O victorie (3-1 cu Academica Clinceni), o remiză (1-1 cu Politehnica Iaşi) şi trei eşecuri (1-3 cu Sepsi Sf. Gheorghe, 0-1 cu FC Voluntari şi 0-1 cu Viitorul Constanţa) a adunat Adrian Mihalcea în Liga 1 şi două înfrângeri în semifinalele Cupei României, 0-3 şi 0-1 cu FCSB.

Dincolo de rezultate, Adrian Mihalcea rămâne un dinamovist incontestabil. A venit într-un moment complicat la Dinamo, iar clubul din Ştefan cel Mare îi mulţumeşte public pentru tot ce a făcut pentru echipă în cel mai dificil sezon din istoria de 72 de ani a clubului.

De astăzi până la finalul acestui sezon competiţional, noul antrenor principal al echipei Dinamo Bucureşti este Gheorghe Mulţescu, a anunţat directorul general Bogdan Bălănescu pentru www.fcdinamo.ro.

Născut pe 13 noiembrie 1951, în Teleorman, la Botoroaga, Gheorghe Mulţescu este un adevărat simbol al clubului Dinamo.

A evoluat timp de şase ani pentru echipa "Ştefan cel Mare", între 1979 şi 1985, cu care a câştigat trei titluri de campion (1982, 1983, 1984) şi de două ori Cupa României (1982, 1984), participând decisiv la cea mai mare performanţă pe plan european, semifinalele Cupei Campionilor Europeni (1984).

Ca antrenor, Gheorghe Mulţescu şi-a început cariera tot pe banca lui Dinamo, în sezonul 1990-1991, a revenit în 2008 pentru jumătate de an şi a mai pregătit echipa în sezonul competiţional 2013-2014.

Gheorghe Mulţescu va fi ajutat la conducerea tehnică a echipei de o altă glorie dinamovistă, Cornel Ţălnar, noul director tehnic în cadrul clubului din Ştefan cel Mare.

132 meciuri şi 29 de goluri a adunat Gheorghe Mulţescu în tricoul alb-roşu, în campionat, în perioada 1979-1985.

13 echipe a antrenat Gheorghe Mulţescu în România, în paranteză fiind trecut numărul de mandate: Jiul Petroşani, Dinamo Bucureşti (3), Dacia Unirea Brăila, Astra Giurgiu (4), Poli AEK Timişoara (2), Petrolul Ploieşti (4), Sportul Studenţesc (2), FC Vaslui, "U" Cluj, Ceahlăul P. Neamţ, Gaz Metan Mediaş, FC Voluntari şi CS U Craiova.

5 cluburi din Turcia (Samsunspor, Kayserispor, Adanaspor, Ankaragücü şi Gaziantepspor) şi unul din Arabia Saudită (Al-Tawoon) a pregătit Gheorghe Mulţescu în cariera sa de antrenor.

5 trofee a câştigat Cornel Ţălnar la Dinamo, ca jucător, de 3 ori titlul de campion (1982, 1983, 1984) şi de 2 ori Cupa României (1982, 1984).

8 sezoane consecutive a jucat Cornel Ţălnar la Dinamo, din 1977 până în 1985.

9 echipe a pregătit Cornel Ţălnar în cariera de antrenor: Inter Sibiu, Dinamo Bucureşti (5), "U" Cluj (2), Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Braşov (3), Dinamo II Bucureşti (2), Oman Club, Concordia Chiajna şi Luceafărul Oradea, în paranteză fiind trecut numărul de mandate pe banca tehnică.

Licenţiat PRO, Cornel Ţălnar a avut contract cu FRF în perioada 2017-2019, fiind consilierul tehnic al selecţionerului Cosmin Contra la prima reprezentativă a României" , se arată pe site-ul oficial al clubului.


Mulţescu şi Cornel Ţălnar, care va face şi el parte din staff-ul tehnic al "câinilor", sunt acum la negocieri cu Ionuţ Negoiţă pentru a stabili ultimele detalii înainte de semnarea contractului. Mulţescu şi-ar fi dorit ca antrenorii secunzi care au colaborat cu Mihalcea să rămână la echipă, însă Mihali şi Grigore şi-au reziliat contractele, iar acum este aşteptat şi răspunsul lui Moga.

Adrian Mihalcea, demis de la Dinamo

Peluza Cătălin Hîldan a anunţat, luni seara, că oficialii clubului Dinamo au decis înlocuirea actualului staff tehnic.

Astfel, Adrian Mihalcea, care, din informaţiile Telekom Sport, nu a apucat să încaseze niciun ban la Dinamo până în prezent, a fost demis de la Dinamo. Propunerea pentru înlocuirea lui Adrian Mihalcea este Gigi Mulţescu, care urmează să fie ajutat de Cornel Ţălnar.

Mulţescu a fost un adevărat globe-trotter ca antrenor, dar nu a reuşit să câştige niciun trofeu de-a lungul carierei sale, deşi a trecut pe la 20 de echipe. Ultima oară, experimentatul tehnician a antrenat-o pe Petrolul Ploieşti, echipă de care s-a despărţit în iulie 2019. Mulţescu a mai pregătit-o pe Dinamo în trei rânduri: 1990-1991, 2008 şi 2013. Gigi Mulţescu are un CV extrem de bogat, de-a lungul carierei el antrenând peste 20 de echipe.

"Dinamo e ca pe un derdeluş şi se duce undeva într-un abis al decadenţei şi se încearcă o oprire exact ca atunci când eram copii, cu picioarele în faţă, să se pună frână. Gigi e un om cu care am lucrat şi un om care ştie fotbal, dar s-au aşezat anii peste el. Nu îmi permit să fac judecăţi de profunzime, pentru că ţin la el din multe puncte de vedere. El a creat fotbal. Acum nu ştiu ce capacitate are să mai creeze în continuare şi să se impună într-un vestiar ca cel de la Dinamo" , a declarat Cornel Dinu la Telekom Sport.

Adrian Mihalcea a adunat până acum 7 meciuri pe banca tehnică a lui Dinamo. A câştigat un singur meci oficial şi a pierdut alte cinci. Sub comanda sa, Dinamo a marcat 5 goluri şi a primit 11. Singura victorie a fost obţinută pe 5 iulie 2020, la Clinceni. Mihalcea a pierdut de două ori cu FCSB în Cupa României, dar şi partidele cu Viitorul, FC Voluntari, Sepsi. Tehnicianul în vârstă de 44 de ani o lasă pe Dinamo pe loc retrogradabil.

Afla mai multe despre: dinamomultescu 

viewscnt
Articole similare