Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Drepturile TV pentru Liga 1, vândute pentru următorii 5 ani! Anunţul făcut de Gino Iorgulescu şi suma care va fi împărţită de cluburi

NEWS ALERT | Drepturile TV pentru Liga 1, vândute pentru următorii 5 ani!  Anunţul făcut de Gino Iorgulescu şi suma care va fi împărţită de cluburi

Superliga

Comentarii

Liga Profesionistă de Fotbal a confirmat astăzi, prin vocea preşedintelui Gino Iorgulescu, vânzarea drepturilor de televizare pentru Liga 1 pentru următorii 5 ani, perioada 2019-2024, către compania EAD Interactive.

Conform înţelegerii, cluburile din Liga 1 vor primi anual suma de 28 de euro fără TVA, suma totală pentru cei cinci ani de contract fiind de 140 de milioane de euro. Concret, EAD va negocia în perioada următoare cu televiziunile, existând şanse ca drepturile pentru Liga 1 să fie vândute şi unor posturi din străinătate.

"Contractul drepturilor TV pe următorii 5 ani s-a aprobat în Adunarea Generală. Suma este de 28 de milioane fără TVA.  Firma respectivă o să vândă celor care sunt interesaţi, ca şi până acum. E şi un interes din străinătate, dar acele societăţi trebuie să ia legătura cu firma care deţine exclusiv drepturile TV", a declarat Gino Iorgulescu.

Înţelegerea a fost confirmată şi de Orlando Nicoară, directorul general al eAd Interactive, care a precizat că unul din obiectivele companiei sale va fi să ajute şi la creşterea audienţelor şi a asistenţelor de pe stadioane.

"Am semnat pe 5 ani şi suntem responsabili pentru producerea de meciuri. Vrem să facem produsul mai atractiv, să creştem audienţa pentru TV dar şi pe stadioane. Nu e un simplu contract de drepturi TV. E un contract mai complex, inclusiv pe parte de marketing. Vrem profesionalizarea mangementului.

Ne interesează să creştem audienţele de pe stadioane şi să vină branduri importante alături de echipele din Liga 1. Ne interesează să digitalizăm
", a declarat Orlando Nicoară în cadrul conferinţei de presă organizată alături de şeful LPF, Gino Iorgulescu.

Acesta a precizat că va deschide negocierile cu televiziunile interesate şi că, în principiu, şi-ar dori să încheie acorduri cu televiziunile care transmit competiţia şi în acest sezon.

"În momentul de faţă noi suntem sub contract cu toate aceste firme pentru sezonul actual. Ne dorim, din punctul de vedere al telespectatorului, să rămânem în acest sistem pentru că e cel mai avantajos pentru toată lumea. Astăzi meciurile ajung în toate reţelele şi practic toţi telespectatorii pot avea acces la meciurile din Liga 1. Ne dorim să continuăm cu toţi partenerii noştri. Valoarea contractului este mai mare decât contractul actual. Contractul este de 28 de milioane de euro, aşa cum v-a anunţat Liga, fără TVA", a mai declarat Orlando Nicoară.

Afla mai multe despre: drepturi tviorgulescueadliga 1 la tv 

viewscnt
Articole similare