Experiențe împreună.
You are here:

NEWS ALERT | George Ţucudean prinde transferul carierei, după despărţirea de CFR Cluj! Semnează cu un club de tradiţie al Europei

NEWS ALERT | George Ţucudean prinde transferul carierei, după despărţirea de CFR Cluj! Semnează cu un club de tradiţie al Europei

Fotbal

Comentarii

Rămas liber de contract după experienţa de la CFR Cluj, atacantul român George Ţucudean (29 de ani) este foarte aproape să semneze cu formaţia greacă Panathinaikos Atena.

Presa din Grecia a anunţat că fotbalistul român George Ţucudean a fost propus celor de la Panathinaikos Atena, după ce a rămas liber de contract, şi că există şanse mari ca mutarea să se realizeze. Atacantul a declarat recent faptul că este deschis unor noi provocări, fie că este vorba de formaţii din România sau din străinătate.

George Ţucudean, până nu de mult titularul postului de titular în naţionala României, este un jucător cu un CV consistent, care a adunat meciuri pentru UTA Arad, Dinamo, Standard Liege, Charlton, FCSB, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, Viitorul Constanţa şi CFR Cluj.

De asemenea, Ţucudean a acumulat şi 10 prezenţe pentru naţionala României, pentru care a marcat trei goluri. Cota sa de piaţă actuală, chiar şi după ce a rămas liber de contract, conform Transfermarkt, este de 1,4 milioane de euro.

În aprilie 2009, pe când evolua la CFR Cluj, George Ţucudean valora 3.5 milioane de euro. Din păcate pentru fotbalist, CFR Cluj şi echipa naţională, "Ţucu" a întâmpinat probleme medicale la inimă, iar frica de faptul că ar putea păţii ceva l-a privat de multe meciuri şi, bineînţeles, l-a scos din forma care îl consacrase. Acest lucru a răcit şi relaţia sa cu Dan Petrescu, care, într-un final, a dus la ruptura de CFR Cluj.

NEWS ALERT | George Ţucudean prinde transferul carierei, după despărţirea de CFR Cluj! Semnează cu un club de tradiţie al Europei

De partea cealaltă, Panathinaikos nu mai este formaţia care speria Europa la finele secolului trecut. Cu 20 de titluri în Grecia, Panathinaikos a pierdut o finală de Cupa Campionilor Europeni în 1970/1971, scor 0-2 cu Ajax. Ultima performanţă notabilă o înregistrat-o în sezonul 2002/2003, când a atins faza sferturilor de finală în Cupa UEFA.

În actualul sezon, Panathinaikos a încheiat pe 4, în spatele celor de la Olympiakos, PAOK şi AEK, însă nu are dreptul de a evolua în ediţia următoare a cupelor europene, în acest caz Europa League. Este ultimul an în care Panathinaikos are interdicţie, din cei trei dictaţi de UEFA în 2018. Motivul a fost încălcarea fair-play-ului financiar.

 

viewscnt
Articole similare
Cum a castigat Nicolae Dobrin un meci, venind direct din carciuma