Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Gigi Becali poate reintra în posesia mărcii! ŞOC în fotbalul românesc! Brandul STEAUA nu ar aparţine în Europa clubului CSA

NEWS ALERT | Gigi Becali poate reintra în posesia mărcii! ŞOC în fotbalul românesc! Brandul STEAUA nu ar aparţine în Europa clubului CSAgalerie foto

FCSB

Comentarii

În războiul pentru marcă, CSA Steaua are un adversar neaşteptat. Pompiliu Bota, un avocat controversat, ar fi obtinut înregistrarea mărcii Steaua la Oficiul European pentru Mărci şi Desene.

Pompiliu Bota, un controversat avocat, a depus o cerere la Oficiul European pentru Mărci şi Desene prin care a solicitat dreptul de exclusivitate asupra mărcii Steaua.

La această cerere, în data de 26 iulie 2019, Oficiul European pentru Mărci şi Desene a respins contestaţia depusă de CSA Steaua în data de 19 februarie 2018.

Motivul? CSA nu ar fi formulat regulamentar contestaţia în limba franceză şi în termenul legal.

Pe site-ul oficial al EUIPO, în prezent, marca Steaua Bucureşti şi fosta siglă a clubului lui Becali sunt atribuite se pare lui Pompiliu Bota.

 

Cine este Pompiliu Bota. Controversatul avocat vrea să-i cesioneze gratis marca lui Gigi Becali

Este un personaj foarte controversat, care a încercat de-a lungul timpului să speculeze golurile legislative. A fost inginer în primă fază, apoi a urmat Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Oradea.

Ulterior, din funcţia de avocat, a reuşit să câştige dreptul de a înfiinţa barouri. Şi-a înfiinţat astfel un barou paralel, în care s-au înscris cei refuzaţi de barourile locale. În cele din urmă, în 2012, Judecătoria Deva a dat o sentinţă care-l condamnă la 6 luni de închisoare pentru ”exercitare fără drept a unei profesii”. Adică instanţa nu i-a recunoscut dreptul de a fi avocat.

Pompiliu Bota nu s-a lăsat însă intimidat şi a continuat să speculeze slăbiciunile legislative. În 2015, în mod surprinzător, a înregistrat la OSIM şi la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO) marca şi denumirea Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi mărcile barourilor locale. Practic, barourile din România nu mai aveau voie să-şi folosească mărcile şi denumirea fără acordul lui Pompiliu Bota.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: steauamarcafcsbgigi becalitalpan 

viewscnt
Articole similare