Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | LOVITURĂ în plin pentru Gigi Becali după ultimele restricţii impuse de guvern

NEWS ALERT | LOVITURĂ în plin pentru Gigi Becali după ultimele restricţii impuse de guverngalerie foto

Diverse

Comentarii

Ministrul Afacerilor Interne Ion Marcel Vela a anunţat sâmbătă emiterea mai multor ordine în contextul stării de urgenţă

Conform Ordonanţei de Guvern, adaptată la fotbalul românesc, fotbaliştii de altă naţionalitate pot rămâne pe teritoriul României dacă au viza pentru o perioada lungă de timp. În Liga 1 evoluează în acest moment un număr de 144 de fotbalişti de altă naţionalitate decât cea română.

(2) Prin excepţie, este permisă intrarea pe teritoriul României a cetăţenilor străini şi apatrizilor care fac parte din următoarele categorii:

a) sunt membri de familie ai cetăţenilor români;

b) sunt membri de familie ai cetăţenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, cu rezidenţă în România;


c) sunt persoane care posedă o viză de lungă şedere, un permis de şedere sau un document echivalent permisului de şedere eliberat de autorităţile române potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ori un document echivalent acestora emis de autorităţile altor state, potrivit dreptului Uniunii Europene;
d) sunt persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de şedere sau un alt document echivalent;
e) este personal diplomatic sau consular, personal al organizaţiilor internaţionale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
f) sunt pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriaţi ca urmare a acordării protecţiei consulare;
g) sunt pasageri care călătoresc din motive imperative (medicale sau familiale);
h) sunt persoane care au nevoie de protecţie internaţională sau din alte motive umanitare.
(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22, ora României. 

Gigi Becali afectat direct de ordonanţa de Guvern

Gigi Becali va fi şi el lovit în plin de această ordonanţă. Conform noilor măsuri anunţate de guvern, slujbele religioase pot fi ţinute în biserici de către preoţi, însă fără public, şi pot fi transmise online şi în presă.

Ordonanţa mai prevede că pot fi organizate botezuri, cununii şi înmormântări, la care pot participa maximum opt persoane. Credincioşii pot, de asemea, să fie împărtăşiţi acasă. Patronul FCSB-ului este un obişnuit al slujbei de duminică, apropiaţii săi afirmând în repetate rânduri că Becali nu ratează de ani buni nicio slujbă în ultima zi din săptămână.

Măsuri noi anunţate de Guvern. Ce trebuie să ştii

Ordinul privind operaţionalizarea conducerii Poliţiei Locale de către Poliţia Naţională, Oordinul pentru aprobarea procedurii de încadrare pentru 6 luni în posturile vacante din MAI, Ordinul pentru stabilirea măsurilor pentru respectarea regulilor de carantinare şi izolare, toate fac parte din noua ordine dictată de Ministrul de Interne.

Activitatea cabinetelor de medicină stomatologică se suspendă de duminică de la ora 22:00, fiid permise doar intervenţiile de urgenţă.
Activitatea mall-urilor se suspendă, cu excepţia vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice şi a serviciilor de curăţătorie., tot de duminică, de la ora 22:00.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei va fi posibilă doar  cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 şi şi grupuri de cel mult trei persoane care nu locuiiesc îm preună.

Vela  a anunţat emiterea mai multor ordine în contextul stării de urgenţă: Ordinul privind operaţionalizarea conducerii Poliţiei Locale de către Poliţia Naţională, Oordinl pentru aprobarea procedurii de încadrare pentru 6 luni în posturile vacante din MAI, Ordinul pentru stabilirea măsurilor pentru respectarea regulilor de carantinare şi izolare. 

De asemenea, Ministrul Economiei Virgil Popescu anunţă că Guvernul a pregătit măsuri care să vină în sprijinul celor afectaţi de criza coronavirusului şi că, deşi autorităţile îşi doresc ca firmele să depună declaraţiile fiscale pe 25 martie, ”acestea nu păţesc nimic dacă nu o vor face”. Ministerul Finanţelor transmitea sâmbătă dimineaţă, după publicarea în Monitorul Oficial a OUG pentru susţinerea mediului de afacero, că data de 25 martie pentru depunerea declaraţiilor fiscale a fost menţinută, pentru ă, în verea rambursării rapide a TVA, firmele trebuie să aibă situaţia la zi.

Coronavirus în România. Câte cazuri sunt în momentul de faţă în ţara noastră

Alte 59 de cazuri de infectare cu coronavirus, la pacienţi cu vârste între un an şi 74 de ani, au fost confirmate sâmbătă, numărul total al îmbolnăvirilor în România ajungând la 367. De asemenea, a crescut numărul persoanelor aflate la Terapie Intensivă, precum şi al celor aflate în stare gravă. Au fost deschise 117 dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi au fost date peste 300 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Afla mai multe despre: coronavirus 

viewscnt
Articole similare