Experiențe împreună.
You are here:

NEWS ALERT Moment istoric! Clubul care-i cedează locul în Liga 1 lui Dinamo, dacă alb-roşii RETROGRADEAZĂ. Anunţ oficial: "Da, le cedăm locul"

NEWS ALERT Moment istoric! Clubul care-i cedează locul în Liga 1 lui Dinamo, dacă alb-roşii RETROGRADEAZĂ. Anunţ oficial: "Da, le cedăm locul"
Comentarii

Preşedintele clubului FC Voluntari, Ioan Andone, a făcut un anunţ istoric. Clubul din Ilfov e pregătit să-i cedeze locul său din Liga 1 lui Dinamo Bucureşti, în cazul în care "câinii" nu vor fi salvaţi de retrogradarea directă de noul format cu 16 echipe în Liga 1.

FC Voluntari e gata să-i dea locul său în Liga 1 lui Dinamo

În acest moment, Dinamo e retrogradată direct în Liga 2, în urma ultimei etape din play-out-ul Ligii 1. Marţi, toate cele 14 cluburi din Liga 1 au votat ca ierarhia finală să fie stabilită pe baza punctelor per meci obţinute în play-out, iar alb-roşii sunt pe penultimul loc. 

În cazul în care Comitetul Executiv al FRF nu va aproba noul format cu 16 echipe în Liga 1 din sezonul 2020-2021, atunci Dinamo va juca în sezonul următor în Liga 2. Totuşi, salvarea "câinilor" poate veni din partea lui FC Voluntari. 

Preşedintele clubului ilfovean, Ioan Andone, a anunţat că FC Voluntari e dispusă să meargă în Liga 2 şi să-i cedez locul său din prima ligă lui Dinamo, în urma unei discuţii cu primarul Voluntariului, Florin Pandele: 

"Am avut o discuţie cu domnul primar Florin Pandele (n.r. - edilul din Voluntari) şi spunea că e brand (n.r. - Dinamo), că e păcat de să retrogradeze. Dacă va retrograda Dinamo, îmi spunea că noi, Voluntari, ar trebui ţinem în viaţă brand-ul ăsta şi să le cedăm locul în Liga 1. Da (n.r. - se poate realiza), decizia e a domnului primar, a Consiliului Local şi ne cedăm locul. Au ajuns acolo din cauza lor, dar au dispărut prea multe brand-uri. Dacă se poate... Asta e discuţia avută săptămâna trecută, e o discuţie între mine şi domnul primar. Poate ar trebuie să se facă Liga 1 cu 16 echipe, dar domnul primar spunea că Dinamo trebuie să rămână.

Pentru noi nu ar fi o problemă, suntem un club nou, o putem lua de la început, ai juniori, ai copii, îţi faci echipă tânără şi începi să construieşti o echipă nouă. Da. Asta voiam să vă spun.

(n.r. -  veniţi şi dumneavoastră la Dinamo?) Eu sunt preşedinte la Voluntari. Jucătorii (n.r. - de la FC Voluntari) nu ştiu de decizia luată, au contracte şi rămân în Divizia B. Să promoveze în luptă cu Rapid, cu Petrolul, cu cine o mai fi", a declarat Ioan Andone. 

Singura scăpare a lui Dinamo de retrogradare e formatul cu 16 echipe

"E mai bună varianta cu 16 echipe, o să pierdem bani. Mai apar două echipe, depinde cum o fi retrogradarea, poate o fi mai interesanttă acum lupta. Din nou, ideea cu campioana din play-out e bună pentru Europa League, e stimulativ, e ceva mai interesant. Poate e un pas intermediar pentru a ne duce la un campionat cu 18 echipe, echipele de tradiţie trebuie să apară. Fotbalul nu e frumos fără suporteri. S-a amânat şedinţa de mâine. Nu va mai fi, ne-au consultat şi fiecare a spus ce vrea pentru sezonul următor, iar noi am optat pentru 16 echipe", a mai spus oficialul Voluntariului. 

Ultima clasată din play-out este Chindia, iar penultima, Dinamo, în timp ce Sepsi, locul 12, ar trebui să meargă la baraj. Decizia finală va aparţine Comitetului Excutiv al FRF.

Există posbilitatea foarte probabilă ca numărul de echipe în Liga I să fie mărit de la 14 la 16, caz în care ultima clasată pe baza unuia dintre criteriile de mai sus, Chindia în ambele situaţii, va juca un meci de baraj, la 9 şi 12 august, cu Dacia Mioveni, locul 3 în Liga a II-a. Şi această decizie poate fi luată de Comitetul Executiv al FRF.  

VIDEO | Dinamo, la mâna lui Răzvan Burleanu. Sepsi Sfântu Gheorghe, pe loc de baraj. Cum arată clasamentul după ultimele dueluri din play-out

viewscnt
Articole similare
VIDEO Scene socante la Roland-Garros: olandeza Bertens, scoasa din teren in scaun cu rotile dupa...