Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT Reacţia celor de la Rapid după ce Alex Ioniţă a fost suspendat din nou de Agenţia Naţională Anti-Doping

NEWS ALERT Reacţia celor de la Rapid după ce Alex Ioniţă a fost suspendat din nou de Agenţia Naţională Anti-Doping

Rapid

Comentarii

Alex Ioniţă (27 de ani) a fost suspendat între octombrie 2020 şi octombrie 2021 de Agenţia Naţională Anti-Doping, după ce acesta şi alţi doi colegi de la Astra, Kehinde Fatai şi Takayuki Seto, au folosit o metodă de recuperare nepermisă.

Reacţia celor de la Rapid după ce Alex Ioniţă a fost suspendat din nou de Agenţia Naţională Anti-Doping

Dacă pentru cei doi străini situaţia este încheiată, se pare că fotbalistul din Giuleşti nu poate scăpa de sancţiunile din partea ANAD: acesta ar fi fost suspendat din nou.

Gsp.ro. anunţă că cei de la Agenţia Naţională Anti-Doping au descoperit că Alex Ioniţă nu a respectat toţi termenii suspendării sale.

Fotbalistului de 27 de ani îi era interzis să se pregătească cu vreun club profesionist în timpul perioadei petrecute pe bară şi ar fi încălcat această prevedere.

Acesta s-ar fi antrenat la stadionul Dinamo, alături de tatăl lui Marius Niculae, Constantin, cunoscut ca ”Senseiul”.

ANAD ar fi luat decizia de a îl suspenda pe Ioniţă până pe 15 iulie, când va începe campionatul, dar, desigur, acesta nu va putea reveni imediat pe teren, întrucât are să rateze întreaga perioadă de pregătire rămasă.

Clubul Rapid a emis un comunicat în care sare în apărarea fotbalistului din Giuleşti. 

"În dorinţa de o informare corectă a suporterilor noştri, FC Rapid Bucureşti ţine să vină cu unele precizări legate de noua suspendare dictată împotriva jucătorului Alexandru Ioniţă.

Fotbalistul a fost acuzat de încălcarea condiţiilor suspendării aplicate în 2020. La modul concret, acestuia i s-a reproşat faptul că în luna iulie 2021 a fost surprins pregătindu-se în sala de forţă a Complexului Sportiv Dinamo şi jucând apoi o miuţă în acelaşi complex, în compania unor copii şi a unui fost fotbalist dinamovist.

În acest context, din punctul de vedere al clubului, sancţiunea aplicată este lipsită de orice temei legal având în vedere că legea îi interzice „participarea la competiţii sau activităţi autorizate şi organizate de către o organizaţie semnatară a codului anti-doping”.

Menţionăm faptul că legea nu interzice sportivului suspendat orice fel de activitate sportivă, iar sala de forţă a Clubului Sportiv Dinamo este deschisă publicului general, nu doar sportivilor legitimaţi la club.

Deşi suspendarea încetează înaintea primului meci din campionat, jucătorul Alexandru Ioniţă a depus apel în dorinţa de a demonstra că este nevinovat, iar clubul nostru îl susţine în toate aceste demersuri", se arată într-un comunicat al clubului Rapid.

Afla mai multe despre: rapidalex ionitasuspendare ionita 

viewscnt
Articole similare