Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | România şi-a aflat adversara din finala mică a Europeanului de handbal! Ne luptăm cu Olanda pentru bronz

NEWS ALERT | România şi-a aflat adversara din finala mică a Europeanului de handbal! Ne luptăm cu Olanda pentru bronz

Handbal

Comentarii

România şi-a aflat adversara din finala mică a Campionatului European de Handbal. ”Tricolorele” vor înfrunta Olanda în lupta pentru medalia de bronz.

Naţionala de handbal feminin a României se va duela cu reprezentativa Olandei în finala mică a CE din Franţa, pentru medalia de bronz, în timp ce pentru titlul continental vor lupta campioana olimpică Rusia şi campioana mondială Franţa, în urma semifinalelor de vineri.

În prima semifinală a zilei, campioana olimpică Rusia a învins România, cu scorul de 28-22 (16-15), iar în cea de-a doua, Olanda – Franţa 21-27 (11-12).

Astfel, duminică, de la ora 15.00, se vor duela pentru medalia de bronz România şi Olanda, iar de la ora 18.30 vor lupta pentru titlul european Rusia, campioană olimpică, şi campioana mondială Franţa.

Tot vineri, în meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, deţinătoarea trofeului, Norvegia, a învins Suedia, cu 38-29 (22-14).

Echipa României s-a calificat în semifinale după clasarea pe locul 2 în grupa a II-a.

Obiectivul echipei României la CE2018 a fost clasarea pe unul din locurile 1-6, fiind deja atins. Tricolorele şi-au asigurat şi calificarea directă la turneul final al Campionatului Mondial din 2019 (Japonia), fără a mai fi nevoie să joace faza play-off.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Afla mai multe despre: olandaromaniacampionatul european de handbal,  

viewscnt
Articole similare