Experiențe împreună.
You are here:

NEWS ALERT | ŞOC pentru Mihai Rotaru! S-a despărţit de Universitatea Craiova, a semnat şi merge să se lupte la titlu

NEWS ALERT | ŞOC pentru Mihai Rotaru! S-a despărţit de Universitatea Craiova, a semnat şi merge să se lupte la titlu

Fotbal

Comentarii

La doar câteva zile după ce şi-a reziliat oficial înţelegerea cu Universitatea Craiova, fundaşul central sârb Uros Cosic (27 de ani) şi-a găsit un nou angajament. A semnat cu formaţia Shakhtyor Soligorsk din Belarus.

Miercuri, 16 septembrie, Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor a anunţat rezilierea oficială a contractului dintre Uros Cosic şi Universitatea Craiova pe cale amiabilă, iar fotbalistul a fost declarat liber. Oltenii au anunţat că au încetat orice colaborare cu Uros Cosic încă de luna trecută, însă actele au fost parafate miercuri.

UNIVERSITATEA CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV vs. COSIC UROS -  Încetare raporturi contractuale – Admite cererea. Constată încetate raporturile contractuale cu acordul părţilor, începând cu data de 16.09.2020. Definitivă”, se arată în comunicatul LPF.

La două zile distanţă, Uros Cosic a semnat cu formaţia de primă ligă din Belarus, Shaktyor Soligorsk, formaţie ce se luptă la titlu în acest sezon, cu BATE Borisov şi Neman Grodno. Fundaşul este cotat de Transfermarket la 650.000 de euro.

A trimis titlul în Gruia

Uros Cosic a evoluat pentru U Craiova în sezonul 2019-2020, timp în care a acumulat 20 de partide, a reuşit un gol şi a pasat decisiv la alte două goluri. Cu toate acestea, rămâne în memoria fanilor olteni drept cel care i-a deschis drumul CFR-ului către un nou titlu de campioană, sezonul trecut, când l-a scăpat pe Boli din marcaj la scorul de 1-2, dar şi cel care a produs penalty-ul din care CFR Cluj a marcat golul de 1-3. 

Aceea partidă avea să fie ultima a sa în Oltenia. Cristiano Bergodi a înştiinţat conducerea că nu mai are nevoie de serviciile lui Cosic, iar acest a fost pus pe liber, nu înainte ca situaţia sa să devină una litigioasă, soluţionată recent de comisiile de specialitate.

Echipe importante în CV pentru Cosic

Fundaşul croat a venit de la AEK Atena şi a mai jucat până atunci la Empoli, Pescara, Frosinone, ŢSKA Moscova şi Steaua Roşie Belgrad. A fost în 2018 campiona al Greciei, cu AEK Atena şi a câştigat o cupă a Serbiei, în 2012, cu Steaua Roşie.

Uros Cosic a fost component al naţionalei de tineret a Serbiei şi are 43 de meciuri jucate în Serie A. Pentru Craiova a jucat însă în 20 de meciuri. Acum, Uros Cosic s-a despărţit oficial de Craiova. 

viewscnt
Articole similare