Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT Surpriză uriaşă la Barca! Laporta a bătut palma cu noul antrenor: ”El îl va antrena pe Messi!”

NEWS ALERT Surpriză uriaşă la Barca! Laporta a bătut palma cu noul antrenor: ”El îl va antrena pe Messi!”

FC Barcelona

Comentarii

FC Barcelona se pregăteşte cel mai probabil să intre în a doua eră Joan Laporta. Fostul şi probabil viitorul preşedinte al catalanilor va renunţa la Ronald Koeman pentru a aduce un antrenor pe placul lui Messi.

Din ce în ce mai multe dubii la Barcelona cu privire la Ronald Koeman, antrenorul care îl poate lăsa pe Messi fără niciun trofeu în acest sezon. Olandezul pare departe de titlu în La Liga şi a pierdut manşa tur din semifinalele Cupei Spaniei în faţa Sevillei. Mai mult, în UEFA Champions League îl aşteaptă încă din optimi un duel de foc cu PSG, Mbappe şi Mauricio Pochettino. Koeman a pierdut deja Supercupa Spaniei, după ce Athletic a produs surpriza şi a eliminat-o pe Barca. Nu e de mirare că din ce în ce mai des, presa iberică speculează că tehnicianul olandez va fi înlocuit de Joan Laporta, odată ce fostul preşedinte va fi din nou numit la cârma clubului.

Chiar dacă în ultima vreme s-au vehiculat mai multe nume de înlocuitori, o nouă variantă iese acum la suprafaţă. Una destul de credibilă, dacă ţinem cont de faptul că este o variantă pe placul superstarului, Lionel Messi.

Jurnalistul Oscar Guerrero anunţă că Joan Laporta a găsit varianta perfectă. Un antrenor cu nume, care se pliază pe filosofia clubului, care este apreciat de suporteri, de liderii vestiarului, de oficialii echipei catalane, dar şi de Leo Messi. Variantele Xavi, Nagelsmann sau Ten Hag par de domeniul trecutului, pentru că Laporta ar fi ales deja să meargă pe mâna selecţionerului Belgiei, Roberto Martinez.

Caracterizat de un fotbal ofensiv, de posesie, viziune, tehnică şi rezultate, Martinez este privit cu ochi buni de majoritatea părţilor cu putere de decizie pe Camp Nou.

Catalan la origini, Martinez nu a jucat niciodată pentru Barcelona, dar nici nu şi-a ascuns simpatia pentru formaţia blaugrana sau pentru Lionel Messi. Fostul mijlocaş defensiv de la Real Zaragoza este diferit de antrenorul tipic al şcolii spaniole. Şi-a început cariera fotbalul britanic, acolo unde şi-a încheiat-o pe cea de jucător. A preluat-o pe Swansea şi a lăsat o excelentă impresie în primele două sezoane. După patru ani la Wigan Athletic a acceptat provocarea Everton, iar din 2016 este selecţionerul primei reprezentative a Belgiei.

A dus Belgia pe podium la Cupa Mondială din 2018, iar cu Wigan Athletic a reuşit în mod surprinzător să câştige Cupa Angliei. ”El este favorit acum să-l antreneze pe Messi” anunţă sursa citată, care dezvăluie şi avantajele pe care le are Roberto Martinez: ”A lucrat alături de super staruri în ultimii ani şi este un excelent manager de resurse umane” Spaniolii vorbesc şi despre filosofia tehnicianului originar din Balaguer, una care se va plia perfect pe ceea ce vrea să joace de atâţia ani, FC Barcelona.

  • 51 de meciuri are Roberto Martinez pe banca Belgiei: a pierdut doar patru meciuri!
  • 50.4% este procentajul de victorii bifat la începutul carierei sale
  • Deţine atât calificare de fizioterapeut, cât şi o doctorat în business şi management

 

Afla mai multe despre: joan laportaroberto martinezleo messi 

viewscnt
Articole similare