Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Valerii Moraru vrea să dea lovitura cu marca Rapid! Ce preţ uriaş a fixat după ce brandul fusese evaluat la 400.000 de euro

NEWS ALERT | Valerii Moraru vrea să dea lovitura cu marca Rapid! Ce preţ uriaş a fixat după ce brandul fusese evaluat la 400.000 de euro

Fotbal intern

Comentarii

Valerii Moraru, fostul acţionar de la FC Rapid, a mărit considerabil preţul de pornire al licitaţiei pentru achiziţionarea mărcii ”Rapid”. Este o sumă de aproape zece ori mai mare decât cea anunţată iniţial

Fostul acţionar al FC Rapid, omul de afaceri moldovean Valerii Moraru, a mărit preţul de pornire al licitaţiei pentru vânzarea mărcii Rapid la 3,4 milioane de euro, plus TVA. Valorificarea mărcii, al cărei preţ iniţial era de 406.000 de euro, se va face prin licitaţie publică, abia după trei încercări nereuşite suma urmând să scadă la 1,7 milioane de euro.

Lichidatorul societăţii aflată în faliment FC Rapid SA, Mihai Florea, a declarat pentru News.ro, că preţul a fost stabilit de către Azuga Waters, societatea deţinută de soţia omului de afaceri Valerii Moraru, principalul creditor al societăţii falimentare.

"Preţul de pornire al licitaţiei este acum de 3.400.000 de euro, plus TVA. Ăsta este preţul de pornire la prima licitaţie. Dacă nu se adjudecă, se organizează alta şi se mai scade cu 10 la sută, apoi la a treia cu încă 10 la sută. Abia la a patra licitaţie vom avea preţul de 1.700.000 de euro, plus TVA. S-a decis în Adunarea Creditorilor, de către cel care are ponderea cea mai mare, în cazul de faţă Azuga Waters”, a declarat Florea.

Întrebat dacă implicarea Primăriei Sectorului 1 la Academia Rapid şi intenţia acesteia de a cumpăra marca a făcut ca preţul să crească considerabil, Florea a spus: "Este posibil, nu ştiu ce să vă spun. E posibil să fie şi lucrul acesta, dar nu pot să spun că este motivul pricipal, cu toate că aparent cam ăsta ar fi motivul".

Preşedintele AFC Rapid, rivala Academiei Rapid în Liga a IV-a, Horia Manoliu, a fost de acord cu preţul stabilit de Moraru. "La Adunarea Generală nu a participat domnul Moraru, a fost un punct de vedere scris semnat de doamna Violeta Moraru din partea Azuga Waters. A mai participat ANAF-ul şi domnul Manoliu Horia (n.r. - preşedintele AFC Rapid). Şi domnul Manoliu Horia a fost de acord cu preţul stabilit de Azuga Waters. ANAF-ul nu a avut un punct de vedere, a spus că nu e în măsură să stabileasă un preţ în momentul de faţă”, a mai spus lichidatorul FC Rapid SA.

Horia Manoliu, preşedintele AFC Rapid, echipă care luptă alături de Academia Rapid în Liga a IV-a şi se doreşte a fi continuatoarea echipei feroviare, figurează pe lista creditorilor FC Rapid cu o restanţă salarială.

FC Rapid, echipă înfiinţată în 1923, şi-a întrerupt activitatea în 2016, când societatea comercială care administra gruparea giuleşteană a intrat în faliment. Atunci gruparea giuleşteană era patronată de omul de afaceri basarabean Valerii Moraru.

În momentul actual două echipe evoluează sub denumirea Rapid în Liga a IV-a, Academia Rapid, susţinută de Primăria Sectorului 1, care a închiriat marca până la efectuarea licitaţiei, şi AFC Rapid, asociaţia co-fondatoare a societăţii intrate în faliment. 

Afla mai multe despre: valerii morarurapidmarca,  

viewscnt
Articole similare