Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NexGen 2018! Fabulos: jucătorul român din Liga 1 pus de The Guardian pe lista celor mai talentaţi puşti din lume

NexGen 2018! Fabulos: jucătorul român din Liga 1 pus de The Guardian pe lista celor mai talentaţi puşti din lumegalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

The Guardian a lansat astăzi lista pentru 2018 a celor mai promiţători 60 de tineri jucători din lume, pe care pot intra doar fotbalişti născuţi după 1 ianuarie 2001.

Printre cele 60 de nume prezentate de jurnaliştii britanici şi-a făcut loc şi un român din Liga 1. Este vorba de atacantul Jovan Markovic (17 ani), de la CS U Craiova. Vârful cu origini sârbeşti e prezent pe o listă "încărcată" cu juniori care evoluează la cele mai puternice academii din lume, precum Barcelona, Liverpool, Manchester City sau Chelsea.



"Markovic s-a născut în Belgrad, dintr-un tată sârb şi o mamă româncă. Crescut de bunica maternă în România, Jovan a avut iniţial probleme din cauza înălţimii sale (era foarte înalt). Adversarii se întrebau adesea dacă are vârsta reală, iar federaţia română a fost nevoită să verifice la spitalul unde s-a născut Markovic pentru a stopa controversele. Markovic a înscris sute de goluri în ligile de juniori şi i-a fost oferit primul contract profesionist la Craiova în ziua în care a împlinit 16 ani. Şi-a făcut debutul la echipa de seniori într-un meci de Cupă, când avea 15 ani şi speră să calce pe urmele idolului său, Zlatan Ibrahimovic", scriu cei de la The Guardian.

Printre cei 60 de jucători şi-a mai făcut loc un jucător cu origini româneşti. Este vorba de Flavius Daniliuc, un fundaş născut la Viena legitimat la Bayern Munchen.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: jovan markovicthe guardiancei mai talentati pusti din lume 

viewscnt
Articole similare