Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NFL consideră că protestele din timpul intonării imnului trebuie permise. “Am greşit că nu i-am ascultat pe sportivi"

NFL consideră că protestele din timpul intonării imnului trebuie permise. “Am greşit că nu i-am ascultat pe sportivi"

NFL

Comentarii

Liga de Fotbal American a anunţat că jucătorilor ar trebui să li se permită să protesteze la intonarea imnului naţional, şeful NFL, Roger Goodell, precizând că forul său a greşit neascultându-I pe sportivi. Aceste afirmaţii vin în contextul protestelor faţă de brutalitatea poliţiştilor şi de rasism, venite după moartea lui George Floyd la Minneapolis, relatează Reuters şi BBC.

“Noi, NFL, recunoaştem că am greşit neascultându-I pe jucătorii din NFL mai devreme şi îi încurajăm pe toţi să ia atitudine şi să protesteze paşnic. Noi, National Football League, credem că vieţile de culoare contează”, a afirmat Goodell.

În ultimii ani au existat numeroase controverse cu privire la jucătorii care îngenuncheau în semn de protest în timpul intonării imnului naţional înainte de meciuri. Totul a început de la Colin Kaepernick, jucător de culoare, care a protestat astfel faţă de rasism şi de brutalitatea poliţiei faţă de oamenii de culoare. Kaepernick a depus o plângere împotriva ligii în 2017, afirmând că aceasta a influenţat echipele să nu îl aleagă pentru a-l achiziţiona după ce s-a despărţit de San Francisco 49ers. NFL şi Kaepernick au ajuns la o înţelegere în 2019.

“Protestele din toată ţara sunt emblematice pentru secole de tăcere, pentru nedreptăţile faţăde jucătorii, antrenorii, fanii şi stafurile de culoare. Voi discuta cu jucătorii care au luat atitudine şi cu alţii pentru a vedea cum putem îmbunătăţi situaţia”, a explicat Goodell.

NFL a transmis acest mesaj la doar câteva ore după ce preşedintele american Donald Trump a cerut din nou ca protestele de la intonarea imnului naţional să înceteze. Trump şi-a exprimat nemulţumirea în mai multe rânduri. “Ar trebui să stăm drepţi şi în picioare, ideal ar fi cu un salut sau cu mâna pe inimă. Sunt alte lucruri faţă de care puteţi protesta, dar nu faţăde Măreţul nostru Drapel American – NU ÎNGENUNCHEAŢI!”, a notat Trump pe Twitter.

Afla mai multe despre: nfl 

viewscnt
Articole similare