Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nici Halep nu se aştepta la aşa ceva. Reacţia Simonei înainte de a afla că va da peste "fenomenul" Cori Gauff: "E extraordinar!"

Nici Halep nu se aştepta la aşa ceva. Reacţia Simonei înainte de a afla că va da peste "fenomenul" Cori Gauff: "E extraordinar!"galerie foto

Tenis

Comentarii

Simona Halep a vorbit despre Cori Gauff înainte ca americanca de 15 ani să termine partida cu Polona Hercog, din turul al treilea. Românca a recunoscut că nu ştie nimic despre viitoarea sa adversară de la Wimbledon, dar este un rezultat bun faptul că a învins-o pe Venus Williams.

"Pe cea tânără nu o cunosc, nu am jucat niciodată împotriva ei. Nici nu am văzut vreun meci al ei. Ştiu că a învins-o pe Venus şi e un rezultat bun. Să joci în turul al treilea la Wimbledon la 15 ani este extraordinar, dar nu ştiu multe despre ea. Cred că Hercog o să câştige, după cum se vede", a spus Halep, în momentul în care scorul era de 6-3, 5-3, pentru Hercog.

Americanca de 15 ani Cori Gauff, locul 313 WTA, venită din calificări, cea mai tânără jucătoare care a ajuns pe tabloul principal la Wimbledon după preliminarii, a învins-o, vineri, cu scorul de 3-6, 7-6 (7), 7-5, pe slovena Polona Hercog, locul 60 WTA, în turul al treilea al turneului de la Wimbledon. Gauff va da piept în optimi cu Simona Halep.

Hercog a condus cu 5-2, în setul al doilea şi a ratat două mingi de meci, una la 5-2 şi alta la 5-3. Tânăra jucătoare americană a revenit spectaculos şi a reuşit să ducă setul în tie-break şi meciul în decisiv. Gauff a avut 4-1 în setul al treilea, a fost egalată, apoi a reuşit la 6-5 break-ul care o califică în optimi, după două ore şi 45 de minute.

Cori Gauff, beneficiară a unui wild card în calificări, a devenit cea mai tânără jucătoare care ajunge pe tabloul principal la Wimbledon, la vârsta de 15 ani şi 122 de zile, în Era Open, care începe în 1968.

În ultimul tur al calificărilor, americanca a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-1, pe Greet Minnen din Belgia, locul 129 WTA.

În seara dinaintea partidei, Gauff a dat online un test la ştiinţă, la şcoala ei din Florida. Ea este prima jucătoare sub 16 ani pe tabloul principal de la Wimbledon, după Laura Robson, în 2009, dar britanica a jucat atunci pe tablou cu wild card.

În turul I, Gauff a trecut de principala favorită a calificărilor, spaniola Aliona Bolsova, locul 94 WTA, cu scorul de 6-3, 6-4, iar în turul al doilea de rusoaica Valentina Ivahnenko, locul 250 WTA, cu 6-2, 6-3.

În turul I, pe tabloul principal, Gauff a învins-o pe compatrioata ei Venus Williams, locul 44 WTA, cu 6-4, 6-4, apoi pe Magdalena Rybarikova din Slovacia, locul 139 WTA, cu 6-3, 6-3.

Cori Gauff a câştigat turneul de la Roland Garros la simplu juniori, în 2018, şi a fost finalistă în 2017, la 13 ani, la US Open, tot la juniori.

Simona Halep, locul 7 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 40 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Halep şi-a depăşit astfel rezultatul de anul trecut, când a fost eliminată în turul al treilea de Su-Wei Hsieh, scor 3-6, 6-4, 7-5. Cel mai bun rezultat al româncei la Wimbledon este atingerea fazei semifinalelor, în 2014.

Afla mai multe despre: haleptenis 

viewscnt
Articole similare