Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nicolae Cristescu: ”Rapid mai există azi datorită fanilor” Cum au decurs negocierile cu George Copos şi cât i-a cerut Valerii Moraru pentru a-i ceda echipa: ”Nu îmi venea să cred!”

Nicolae Cristescu: ”Rapid mai există azi datorită fanilor” Cum au decurs negocierile cu George Copos şi cât i-a cerut Valerii Moraru pentru a-i ceda echipa: ”Nu îmi venea să cred!”galerie foto

Rapid

Comentarii

Nicolae Cristescu, fostul finanţator al Rapidului a fost invitatul Geaninei Iacob la emisiunea Look Sport LIVE.

Rapidist adevărat, născut pe strada Turda, lângă Podul Grant, Nicolae Cristescu a făcut dezvăluiri la Look Sport LIVE despre perioada în care a preluat echipa Rapid, îndeplinindu-şi astfel un vis din copilărie.

”M-au obligat să joc barajul, apoi ne-au retrogradat în Liga 2. Am pierdut bani, sponsori, tot!”

Nicolae Cristescu a dezvăluit la Look Sport LIVE cum a fost atunci când a preluat echipa în 2013. El i-a explicat Geaninei Iacob că negocierile au durat aproximativ două luni şi jumătate, perioadă în care la mijloc, în spaţiul public, au apărut destul de multe jigniri.

Copos a ţinut echipa peste 20 de ani, trebuie să recunosc asta, dar am fost supărat pe el, l-am jignit. Mi-am cerut scuze în cele din urmă, dar a făcut multe. Mi-a ascuns multe datorii. Eu am preluat un club care nu avea nimic, doar culorile şi numele. Am bătut în cele din urmă palma cu Copos, pentru o echipă retrogradată. La o săpămână după ce am luat echipa, am fost sunat de la TAS şi mi s-a spus că aveam datorii, altele, de peste un milion de euro, către doi jucători străini. Eu îl apreciez, oricum, pe domnul Copos, chiar dacă m-am certat cu el.Atunci l-am chemat pe Viorel Moldovan ca antrenor şi l-am numit pe Grigore Sichitiu preşedinte. Le-am spus, acesta este obiectivul: să promovăm! M-au sunat apoi Mircea Sandu şi Viorel Duru să-mi spună că au inventat ei un meci de baraj, că mai trebuia o echipă. Cine câştigă, rămâne în prima ligă. Nu aveam jucători, i-am sunat pe Pancu, Dică, într-o săptămână am făcut echipă. Am bătut cu 2-1! Am jucat cu Vaslui în prima etapă, care ne-a bătut greu, apoi pe Giuleşti am făcut egal cu Viitorul şi a început nenorocirea. Mă sună Duru din nou înainte de meciul cu Steaua, pentru că v-am retrogradat. Nu mi-a venit să cred!! Mă obligi să joc meciul de baraj, am pierdut sponsori, am rămas cu aceleaşi salarii şi datorii mari” a mărturisit Cristescu.

Fostul finanţator din Giuleşti a dezvăluit câţi bani a lăsat în conturile clubului când a plecat de la Rapid şi cât i-a cerut Valerii Moraru pentru formaţia giuleşteană, după ce Rapid a ajuns în Liga 4: ”Am lăsat 1.5 milioane de euro în contul Rapidului şi am predat echipa lui Moraru, care nu a cheltuit niciun ban în plus şi a dus echipa în Liga a patra. M-am dus apoi la el, când echipa era în liga a patra, şi mi-a cerut cinci milioane de euro!! Foarte urât, urât de tot”

Cristescu a mai spus că a rămas în relaţii bune cu George Copos şi a dezvăluit că Rapid, dacă există astăzi, există doar datorită galeriei sale incredibile: ”De foarte multe datorii nu am ştiut. M-au sunat de la TAS că am pierdut un proces cu doi jucători brazilieni, 900 de mii de euro. Nu vreau să reproşez nimic, nimănui. Pentru că nu e normal şi nu e frumos. La acea vreme eram foarte nervos. Cu George Copos am rămas prieten, este un om de calitate. Nu mai contează nimic, am reuşit cumva să salvăm Rapidul. Şi vă mai spun ceva: Rapid există azi datorită galeriei sale! Mergem în deplasare şi avem 2-300 de fani, iar echipa gazdă două sute” a mai spus Nicolae Cristescu.

Inevitabil, s-a născut intrebarea dacă poate compara salvarea Rapidului cu ceea ce se întâmplă la Dinamo, club unde suporterii se luptă de asemenea pentru salvarea grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare: ”Nu vreau să compar cu Programul Doar Dinamo Bucureşti. Rapidul e Rapid, nu se compară cu nimic. Ce sfaturi să-i dau eu lui Negoiţă? Nimeni nu ştie ce eforturi trebuie să faci ca să ţii o astfel de echipă. Sunt 2-3 milioane anual care trebuie daţi. Şi Gigi Becali, care chiar a făcut ceva pentru fotbalul nostru”

”Dacă batem la Mioveni suntem în Liga 1. Din nou investitor la Rapid? Altă întrebare...”

Fostul finanţator al giuleştenilor a încercat să-şi explice pasiunea pentru culorile alb-vişinii. Vizibil emoţionat, Nicolae Cristescu i-a mărturisit Geaninei Iacob cum a descoperit Rapid şi cum s-a dezvoltat pasiunea sa pentru gruparea giuleşteană: ”Iubirea pentru Rapid nu poate fi explicată în cuvinte. Rapid înseamnă enorm pentru noi, mai presus de orice. Iubesc Rapid pentru că m-am născut acolo. De la doi ani sunt pe toate stadioanele unde joacă Rapid. Am amintiri fantastice, imposibil de explicat”

Rapid joacă în această seară în direct la Telekom Sport contra celor de la CS Mioveni. Un meci despre care Nicolae Cristescu spune că poate duce Rapid în prima ligă: ”Dacă astăzi câştigăm la Mioveni suntem promovaţi, 100%.”

Nicolae Cristescu a evitat să răspundă la întrebarea dacă s-ar mai implica financiar la Rapid sau dacă ar fi interesat să preia echipa în Liga 1: ”Îmi puneţi întrebări incomode, ajut şi eu cum pot. Altă întrebare? ”

Afla mai multe despre: nicolae cristescurapid 

viewscnt
Articole similare