Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nicolae Stanciu poate pleca de la Slavia Praga. Cehii stau la mâna unui club din Premier League

Nicolae Stanciu poate pleca de la Slavia Praga. Cehii stau la mâna unui club din Premier League

Stranieri

Comentarii

Slavia Praga aşteaptă cu sufletul la gură finalizarea sezonului din Premier League, pentru a vedea către ce căi va apuca sezoanele viitoare. Problemele financiare sunt reale, se pot rezolva lunile viitoare sau se vor amplifica.

Ruptura diplomatică dintre chinezi şi cehi i-a determinat pe patronii chinezi ai formaţiei Slavia Praga să oprească finanţarea în viitorul apropiat. Decizia încă nu a fost pusă în aplicare, însă se preconizează că acest lucru este inevitabil. Cum nu era suficientă starea de incertitudine, a sosit şi criza financiară pricinuită de pandemie, astfel că au "îngheţat" şi toate celelalte surse de venit. 

Salvarea se numeşte West Ham United. Formaţia din Premier League l-a acontat pe mijlocaşul celor de la Slavia Praga, Tomas Soucek, pentru care au plătit 4 milioane de euro ca împrumut, şi vor mai vira înca 16 milioane de euro dacă echipa se salvează de la retrogradare, lucru confirmat şi de Nicolae Stanciu, pentru Telekom Sport.

"Cred eu că, dacă se vor retrage cei din China, clubul are resurse financiare destul de mari. De exemplu, căpitanul nostru a plecat în iarnă la West Ham, iar dacă cei de acolo se vor menţine în Premier League, în vară vor trebui să mai vireze alte 16 milioane de euro. Suma totală, cred, undeva la 20 milioane de euro. Chiar şi în vremurile astea greu s-au plătit banii normal, la zi, fără nicio întârziere",  a declarat Stanciu, pentru Telekom Sport.

În acest moment, după 29 de etape disputate în Premier League, West Ham este pe locul 16, cu 27 de puncte, la egalitate cu Watford şi primul loc retrogradabil, ocupat de Bournemouth. Nu va fi deloc uşor de realizat obiectivul "ciocănarilor". 

În caz contrar, coroborată şi cu debarcarea oficială a chinezilor, Slavia Praga nu va mai putea susţine salariul fotbalistului român, de 1.2 milioane de euro pe an, unul dintre cele mai mari din echipă. Fotbalistul român este deschis şi pregătit oricărei provocări. În plus, Nicolae Stanciu arată o formă de zile mari la revenirea pe gazon. Slavia Praga a câştigat ambele etape, este lider autoritar în Cehia, iar Stanciu a fost decisiv în ambele partide.

"Îmi doresc să rămân aici, dar dacă va veni o ofertă şi clubul va accepta, nu pot să rămân cu forţa aici", declarat Stanciu, în urmă cu o săptămână, pentru Look Sport. 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare