Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Nimeni nu crede aceste cifre". Ţara în care pandemia de coronavirus este considerată conspiraţie ţine forurile mondiale în alertă: "Vă rugăm să luaţi măsuri de precauţie"

"Nimeni nu crede aceste cifre". Ţara în care pandemia de coronavirus este considerată conspiraţie ţine forurile mondiale în alertă: "Vă rugăm să luaţi măsuri de precauţie"

Fotbal

Comentarii

Statul Belarus a devenit subiect de discuţie la nivel mondial, după ultimele decizii ale preşedintelui ţării, Alexander Lukashenko, în special pentru modul în care abordează problema pandemiei de coronavirus, în contextul în care în Belarus au fost depistaţe pozitiv 163 de persoane şi a fost înregistrat un deces

Preşedintele Belarusului, Alexander Lukashenko, consideră că pandemia de coronavirus este doar în mintea unora şi că nu există motive de îngrijorare pentru cetăţenii săi. Tocmai de aceea nu a întrerupt activităţile sportive, dar nici nu a închis graniţele, aşa cum s-a întâmplat în mai toate ţările europene. Şi din anumite puncte de vedere, decizia a fost una profitabilă, dar pe reprezentanţii FIFA îi bagă în fibrilaţii.

"Vă rugăm să luaţi aceleaşi măsuri de precauţie, care se iau şi în restul fotbalului. Este înfricoşător să ne imaginăm la ce poate ajunge. De ce diferă atât de mult standardele lor de adoptat, de cele din afara graniţelor din Belarus? Nu cred că cineva poate explica acest lucru. Oricine are o minte sănătoasă  vă va spune că trebuie să se aplice aceleaşi standarde, iar noi vom insista asupra acestora. Există jucători care sunt deja îngrijoraţi", a declarat Baer-Hoffmann, conform bbc.com.

Oficialii de la Minsk nu vor să renunţe la idee. Campionatul de fotbal din Belarus este singurul din Europa care se desfăşoară în condiţii normale, iar cererea televiziunior internaţionale pentru a prelua meciurile este în creşte. Astfel, meciurile din Belarus au fost cumpărate în 11 ţări: Lituania, Bulgaria, Ucraine, Israel, India, Serbia, Croatia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegro, Slovenia and Macedonia de Nord. De asemenea, LIga Profesionistă din Ucraina ia în calcul posibilitatea ca restul sezonului din prima ligă să se desfăşoare în Belarus.

Cu toate acestea, nu toată lumea crede în Belarus ca fiind un "pământ al făgăduinţei fotbalului", aşa cum lasă să se vadă Lukashenko.

"Nimeni nu crede aceste cifre. Belarusul este încă deschis: companii, şcoli, mall-uri, aşa că este normal ca şi cele mai importante competiţii sportive, cum sunt cele din hochei, handbal şi fotbal, să-şi urmeze cursul firesc. Până la urmă, sunt aceleaşi persoane care merg să vadă un meci la stadion ca şi în metrou, spre exemplu. Audienţa campionatului nostru a crescut simţitor. Drepturile TV au fost vândute în Rusia, Ucraina, Israel, Serbia şi Croaţia. Trebuie să vă gândiţi la faptul că fotbalul din Belarus nu produce bani în general. Acum, pentru prima dată în istorie, fotbalul nostru poate să producă bani", a declarat Yury Dounar, directorul publicaţiei Pressball, într-un interviu acordat spaniolilor de la Marca.

Preşedintele Belarusului, Alexander Lukashenko, deconsideră pandemia de coronavirus

În Belarus nu s-au luat măsuri împotriva răspândirii COVID-19, iar preşedintele ţării, Alexander Lukashenko, pare că nu ia deloc în serios acest virus.

"Mai bine să mori în picioare decât să trăieşti în genunchi. Dacă mă poate împiedica ceva să joc hochei? Este posibil, însă de ce? Nu înţeleg. Nu există niciun virus aici. Vedeţi vreunul?", a întrebat-o Lukashenko pe ziarista care l-a intervievat după joc.

"Coronavirusul este doar o nouă psihoză, de care vor profita unii oameni şi care le va face rău altora. Lumea civilizată înnebuneşte. Este o stupiditate totală să închizi graniţele. Panica poate fi mai dăunătoare decât virusul în sine", a mai declarat şi cu alte ocazii Lukashenko.

Afla mai multe despre: bearus 

viewscnt
Articole similare