Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | România U19 a început ideal Turneul de Elită. ”Tricolorii” au făcut spectacol în meciul cu Serbia şi au şanse mari de calificare la Campionatul European

VIDEO | România U19 a început ideal Turneul de Elită. ”Tricolorii” au făcut spectacol în meciul cu Serbia şi au şanse mari de calificare la Campionatul Europeangalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Naţionala U19 a României a început excelent Turneul de Elită desfăşurat la Ploieşti. ”Tricolorii” au câştigat cu 4-0 meciul cu reprezentativa Suediei şi au luat o opţiune serioasă pentru calificarea la Campionatul Mondial din Finlanda.

Reprezentativa U19 a României are şansa, după şapte ani, să participe din nou la un Campionat European. S-a mai întâmplat o singură dată, în 2011, atunci când România participa la European din postura de ţară gazdă.

Puştii lui Adrian Boingiu s-au distrat cu Serbia, cel mai puternic adversar din grupă, într-o partidă câştigată fără drept de apel de România, scor 4-0. Cu Măţan şi Moruţan într-o formă excelentă, ”tricolorii” au dominat jocul cu sârbii de la un capăt la celălalt.

Măţan a deschis scorul la jumătatea primei reprize, când a finalizat simplu, din câţiva metri, o incursiune excelentă a lui Moruţan, iar la pauză s-a intrat cu 2-0, după ce Moruţan şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor.

În partea a doua s-a jucat după aceleaşi coordonate. Băluţă a făcut 3-0 în minutul 55, iar tabela a fost închisă de Măţan, care a reuşit ”dubla” după o fază absolut încântătoare.

24 martie
Ucraina – Serbia | ora 14:30, Centrul Naţional de Fotbal Buftea
România – Suedia | ora 19:00, Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia

27 martie
Serbia – Suedia | ora 19:00, Centrul Naţional de Fotbal Buftea
Ucraina – România | ora 19:00, Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia

VIDEO | ROMÂNIA - SERBIA 4-0

Min. 61: GOOOL ROMÂNIA! Măţan reuşeşte ”dubla”, după o fază senzaţională.

Min. 55: GOOOL ROMÂNIA! Marchează şi Băluţă.

Min. 23: GOOOL ROMÂNIA! Moruţan dublează avantajul ”tricolorilor”

Min. 20: GOOOL ROMÂNIA! Măţan deschide scorul, după o acţiune excelentă a lui Moruţan.

Echipele de start:

România: 1. Vlad – 2. Haruţ, 5. Screciu, 3. Dima, 4. Neciu – 14. Băluţă, 6. Dulca – 8. Moruţan, 7. Dragomir (C), 10. Măţan – 9. Sîntean
Rezerve: 12. Costache, 11. Micovschi, 13. Boboc, 15. Lazăr, 16. L. Gheorghe, 17. Drăguş, 18. Truşescu, 19. Moldoveanu, 20. Merloi
Antrenor: Adrian Boingiu

Serbia: 1.Dekic – 13. Velickovic, 5. Veselinovic, 6. Bosnjak, 3. Terzic – 20. Nikolic, 4. Kojic, 8. Petrovic, 18. Jovanovic – 19. Stuparevic, 9. Jovelijic
Rezerve: 12. Cupic, 7. Stanojev, 11. Jovanovic, 14. Devetak, 15. Ivancevic, 16. Maksimovic, 17. Miskovic
Antrenor: Milos Velebit

În primul meci al grupei, jucat astăzi tot pe "Ilie Oană", Suedia şi Ucraina au terminat la egalitate, scor 0-0.

UPDATE ora 16:55 | Naţionala de tineret a României va evolua de la ora 20:30, în compania reprezentativei Serbiei. Meciul va putea fi urmărit LIVE VIDEO pe telekomsport.ro, dar şi pe canalul de Youtube oficial al FRF-ului.

UPDATE 21:03, ora 14:23 | FRF a anunţat pe site-ul oficial modificarea orelor de start la cele două partide. Astfel, Suedia - Ucraina ar trebui să se dispute de la ora 16:00, iar România - Serbia de la ora 20:30. 

UPDATE 21.03, ora 13:40 | Telekom Sport a aflat că partidele România - Serbia, respectiv Suedia - Ucraina, au şanse mici de a se desfăşura în cursul zilei de astăzi la Ploieşti. FRF hotărâse ieri mutarea celor două partide pe arena din acest oraş, însă ninsoarea nu le dă pace organizatilor nici aici. 

Astfel, se lucrează din răsputeri la deszăpezirea gazonului, însă acest lucru va trebui să se întâmple până la ora 14:30, când este programat duelul Suedia - Ucraina. Dacă această partidă se va amâna, atunci sunt toate şansele ca şi meciul României să fie reprogramat pentru o altă zi. 


UPDATE 20.03, ora 15:10 | FRF a confirmat  în urmă cu puţin timp informaţiile Telekom Sport, conform cărora partida România U19 - Serbia U19 se va disputa la Ploieşti, pe arena "Ilie Oană", din cauza condiţiilor meteo care au făcut ca suprafaţa de joc a stadionului din Mogoşoaia să devină impracticabilă. Meciul se va juca miercuri, de la 19:30.

UEFA şi-a dat acordul ca partida din Turul de Elită să se dispute într-o altă locaţie şi aceeaşi decizie a fost luată şi pentru partida Suedia - Ucraina.


Partida se va juca tot la Ploieşti, de la 19:30, deşi iniţial FRF anunţase că meciul se va juca la Giurgiu, de la 14:00.

Redăm mai jos comunicatul FRF:

"Primul meci al României din cadrul Turului de Elită U19, împotriva selecţionatei similare a Serbiei, se va disputa pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti, începând cu ora 19:30.

În urma analizelor efectuate de delegatul UEFA asupra terenurilor pe care urmează să se dispute meciurile din cadrul Turul de Elită, găzduit de România, care se va desfăşura în perioada 21-27 martie, s-a decis că suprafaţa de joc nu este practicabilă.

Astfel, s-a luat hotărârea ca primele partide să se dispute în afara Bucureştiului. Celălalt meci din Grupa 4, dintre Suedia şi Ucraina se va disputa tot la Ploieşti, începând cu ora 14:30"


Ştirea iniţială:

Vremea dă peste cap şi Turneul de Elită al selecţionatei U19, organizat în România, iar oficialii FRF au decis să mute meciurile programate să se joace miercuri la Buftea şi Mogoşoaia.

Reprezentanţii federaţiei poartă în aceste momente discuţii cu oficialii UEFA şi speră să obţină acordul forului european ca meciurile Suedia - Ucraina şi România - Serbia să fie mutate la Voluntari, respectiv Ploieşti.

În plus, se încearcă obţinerea acordului UEFA şi pentru organizarea partidelor la Giurgiu, pe arena Astrei. Conform regulamentului, timpul de deplasare de la cantonament la stadion trebuie să fie de maxim o oră, condiţie ce poate fi îndeplinită pentru jucarea partidelor la Giurgiu.



Reprezentativa U19 a României, formată din jucători născuţi începând cu 1 ianuarie 1999, va participa în perioada 21-27 martie la Turul de Elită, ultima fază dinaintea Campionatului European U19, care se va desfăşura în Finlanda.

Pentru partidele programate pe 24 martie şi 27 martie se va lua o decizie ulterior, în funcţie de condiţiile meteo.

21 martie
Suedia – Ucraina | ora 14:30, Ploieşti
România – Serbia | ora 19:30, Ploieşti

24 martie
Ucraina – Serbia | ora 14:30, Centrul Naţional de Fotbal Buftea
România – Suedia | ora 19:00, Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia

27 martie
Serbia – Suedia | ora 19:00, Centrul Naţional de Fotbal Buftea
Ucraina – România | ora 19:00, Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia

Lotul U19 pentru Turneul de Elită

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Alexandru Costache (Concordia Chiajna), Marian Aioani (Chindia Târgovişte)

Fundaşi: Vladimir Screciu (CS U Craiova), Tudor Băluţă (FC Viitorul), Constantin Dima (Sepsi Sf. Gheorghe), Robert Neciu (FC Viitorul), Andrei Truşescu (AS Roma/Italia), Denis Haruţ (ACS Poli Timişoara)

Mijlocaşi: Vlad Dragomir (Arsenal FC/Anglia), Radu Boboc (FC Viitorul), Marco Dulca (Swansea/Ţara Galilor), Rareş Lazăr (CS Mioveni), Liviu Gheorghe (Dinamo Bucureşti), Claudiu Micovschi (Genoa FC/Italia), Olimpiu Moruţan (FC Botoşani), Alexandru Măţan (FC Viitorul), George Merloi (Rennes/Franţa)

Atacanţi: Denis Drăguş (FC Viitorul), Andrei Sîntean (Slavia Praga/Cehia), Robert Moldoveanu (Dinamo Bucureşti)

Afla mai multe despre: romaniau19turneu elitacalificare euro u19 

viewscnt
Articole similare