Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Noi detalii despre vânzarea lui Dinamo: ”Clubul va fi cumpărat de un singur om”. ”Câinii” ar urma să joace un amical cu o super echipă din Europa

Noi detalii despre vânzarea lui Dinamo: ”Clubul va fi cumpărat de un singur om”. ”Câinii” ar urma să joace un amical cu o super echipă din Europa

Superliga

Comentarii

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Doar Dinamo Bucureşti, Nicu Grameni, a oferit noi explicaţii despre negocierile dintre Ionuţ Negoiţă şi un om de afaceri spaniol care vrea să o preia pe Dinamo. Grameni a dezvăluit că Dinamo a stabilit şi un amical cu Inter Milano.

Telekom Sport a anunţat în exclusivitate că un fond de investiţii din Spania vrea să o cumpere pe Dinamo. Dacă negocierile se vor încheia cu succes, spaniolii vor să-l propună preşedinte pe Ioan Andone, una dintre legendele lui Dinamo. Nicu Grameni, purtător de cuvant al Asociatiei “DDB”, este încântat de această variantă: 
”Ioan Andone este precum Mesia. Niciodata nu s-a dezis de Dinamo, indiferent unde l-a dus meseria. Este adevărat că sigla, numele şi palmaresul sunt la domnul Nicolae Badea, dar ele sunt cedate către FC Dinamo pe durată nedeterminată. Spaniolii preiau 82%. Dar noi, “DDB”, suntem dispuşi să cedam totul, mai ales dacă vom avea garanţia că sunt bine intenţionaţi”, a declarat Nicu Grameni pentru Radio Sport 1.

Câţi bani au strâns cei din Asociaţia DDB pentru preluarea lui Dinamo

Una dintre ofertele pe care Ionuţ Negoiţă a venit de la Asociaţia Doar Dinamo Bucureşti. Nicu Grameni susţine că asociaţia a reuşit până acum să strângă aproximativ 1,7 milioane de lei, dar donaţiile continuă. De asemenea, a ţinut să le mulţumească rivalilor din România care au sărit în ajutorul lui Dinamo. Grameni a dezvăluit şi echipa ar urma să fie preluată de un singur om, afaceristul Herminio Menendez, nu de un fond de investiţii:
”Noi am depăşit 5.000 de membri şi am strâns suma de 1,7 milioane de lei. Trebuie să mulţumim tuturor. Ne-au impresionat ajutoarele primite de la suporterii echipelor Universitatea Craiova, FCSB, Steaua, Farul, Gaz Metan. Pot fi siguri că le vom întoarce gestul. FC Dinamo va fi preluat nu de un grup de investitori, ci de unul singur. O persoană fizică”, a mai spus Nicu Grameni la Radio Sport 1. 

Va juca Dinamo un amical cu Inter Milano?

Nicu Grameni spune că Asociaţia DDB a reuşit să pună la punct un amical cu Inter Milano, dar n-a oferit detalii despre data la care s-ar putea disputa. Grameni susţine că amicalul a fost perfectat înainte să înceapă negocierile dintre Ionuţ Negoiţă şi Herminio Menendez, omul de afaceri care este interesat să o cumpere pe Dinamo:
”Vom continuă să strângem bani. Cu ei vrem să ajutam centrul de copii şi juniori sau să facem acţiuni caritabile. Este perfectat şi un meci Dinamo- Inter, la Bucuresti, iar banii strânţi vor fi destinaţi juniorilor de la Dinamo. Meciul era perfectat pentru a salva clubul, înaintea apariţiei spaniolilor”, a mai spus Grameni. 

Cine este Herminio Menendez, reprezentantul fondului de investiţii care vrea să cumpere Dinamo

Herminio Menendez este acţionar şi reprezentantul fondului de investiţii, însă şi un nume foarte cunoscut în sportul spaniol. Fost canotor, omul de afaceri în vârstă de 66 de ani a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice Montreal 1976 - barca de 4 rame, Moscova 1980 - barca de două rame şi bronz la aceeaşi ediţie, în barca de două rame.
 
Şi-a încheiat cariera după Jocurile Olimpice Los Angeles 1984, a intrat în Comitetul Olimpic Spaniol şi a deţinut ulterior funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Spaniole de Canotaj. De asemenea, a făcut parte din Comisia pentru Sport, unde a participat la elaborarea unei legi a sportului, în 1989.
 
În ianuarie 1994 a schimbat domeniul şi a mers către fotbal. A fost numit director general la Sporting Gijon, unde proiectul său a dus la rezultate peste aşteptări.
Rezultatele bune i-au adus o ofertă de la FC Sevilla, pentru funcţia de director general, în decembrie 1996, care atunci se afla într-o situaţie financiare foarte delicată. Herminio Menendez a pus la cale un plan de redresare, a reuşit să echilibreze situaţia financiară şi a transformat clubul într-o echipă care avea să devină o forţă a Spaniei. De asemenea, Herminio Menendez este cel care l-a crescut pe Monchi - unul dintre cei mai apreciaţi manageri de fotbal. De altfel, i-a şi lăsat lui Monchi funcţia pe care o avea la FC Sevilla. 
 

Afla mai multe despre: nicu grameni 

viewscnt
Articole similare