Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Noi transferuri pe axa Constanţa-Craiova. Oltenii demarează "asediul" pentru trei jucători de la Viitorul

Noi transferuri pe axa Constanţa-Craiova. Oltenii demarează "asediul" pentru trei jucători de la Viitorul

Superliga

Comentarii

A fost tristeţe mare în Bănie după ratarea titlului în Liga 1, în faţa celor de la CFR Cluj, chiar pe "Ion Oblemenco". Patronul celor de la CSU Craiova, Mihai Rotaru, pare dispus să investească masiv în acest an, pentru a se revanşa faţă de suporteri.

Mihai Rotaru şi-a făcut un obicei în a face afaceri cu Gheorghe Hagi, patronul celor de la Viitorul Constanţa. I-a transferat de la Constanţa pe Alexandru Băluţă şi pe Alexandru Cicâldău, doi jucători care au adus şi care vor mai aduce bani frumoşi în continuare formaţiei din Oltenia.

Aşa că Mihai Rotaru pregăteşte alte transferuri pe această filieră. Antrenorul echipei, Cristiano Bergodi, şi-a dat acceptul pentru tratativele cu trei jucători de la Viitorul: Alexandru Măţan, Virgil Ghiţă şi George Ganea.

Universitatea Craiova poate să se despartă în această vară de Alexandru Cicâldău şi Valentin Mihăilă, iar în schimbul lor vor intra câteva milioane bune de euro în conturile clubului. Dacă vor fi vânduţi amândoi, vorbim de peste 10 milioane de euro. O parte din aceşti bani vor fi reinvestiţi în jucători de mare perspectivă din fotbalul românesc, de unde din altă parte dacă nu de la Viitorul Constanţa.

Alexandru Măţan (20 de ani) - cotat la 550.000 de euro - a evoluat în ultimul sezon la FC Voluntari, sub formă de împrumut. Mijlocaşul lateral este internaţional de tineret şi este considerat un jucător care poate crea concurenţă pentru "aripile" oltenilor, Andrei Ivan, Cristi Bărbuţ, Valentin Mihăilă şi Ştefan Baiaram. Sezonul trecut, primii trei au avut parte de oscilaţii în evoluţii, în timp ce Baiaram (17 ani) este prea tânăr pentru a-şi asuma o imensă responsabilitate. 

Virgil Ghiţă (22 de ani) -  cotat la 1.2 milioane de euro - fundaşul central reprezintă o miză importantă pentru cluburile din România. Se duce o luptă la distanţă între FCSB şi Craiova pentru fundaşul central. Oltenii au avut mari probleme în defensiv sezonul trecut, mai ales în axul central, acolo unde Acka, Bălaşa, Cosic şi Tiago Fereira s-au întrecut în greşeli. 

George Ganea (21 de ani) - cotat la 550.000 de euro - internaţionalul de tineret este văzut ca unul dintre cei mai de perspectivă tineri atacanţi români. Sezonul trecut, Craiova a suferit în atac atunci când Elvir Koljic nu a fost apt 100%. Mihai Roman şi Carlos Fortes au părăsit echipa în iarnă, apoi oltenii au improvizat pe acea poziţie cu Andrei Ivan, fără mare succes. Craiova îl mai are în atac doar pe tânărul Luis Niţu (19 ani).

Transferuri profitabile pe axa Viitorul-Craiova

Primul jucător transferat de CSU Craiova de la Viitorul Constanţa este Alexandru Băluţă, în 2014, pentru 200.000 de euro, vândut apoi, patru ani mai târziu, pentru 2.6 milioane de euro.

Cel de-al doilea jucător transferat de la formaţia lui Gheorghe Hagi este Alexandru Cicâldău, în vara anului 2018, pentru 1 milion de euro. Mijlocaşul român este dorit de mai multe formaţii din Serie A, iar clauza sa de transfer este de 7 milioane de euro. Oltenii speră să obţină exact această sumă sau una care să se apropie de aceasta.

Afla mai multe despre: viitorultransferuriu craiovaliga 1 

viewscnt
Articole similare