Experiențe împreună.
You are here:

Norvegia şi Marea Britanie, pregătite să boicoteze Jocurile Olimpice de la Tokyo dacă această competiţie va avea loc la data prevăzută

Norvegia şi Marea Britanie, pregătite să boicoteze Jocurile Olimpice de la Tokyo dacă această competiţie va avea loc la data prevăzută

Jocurile olimpice

Comentarii

Norvegia şi Marea Britanie au anunţat că sunt pregătite să boicoteze Jocurile Olimpice de la Tokyo dacă această competiţie va avea loc la data prevăzută.

"Cum Comitetul Olimpic Internaţional nu a luat nicio decizie, noi am decis să nu ne prezentăm", au anunţat oficiali norvegieni.

ŞI Marea Britanie ia în considerare boicotarea JO. "Dacă virusul se va propaga aşa cum prevede Guvernul, nu vom fi în posibilitatea de a trimite o echipă la JO", a declarat preşedintele Comitetului Olimpic Britanic, Hugh Robertson.

Luni, Canada şi Australia au anunţat că vor boicota Jocurile Olimpice, dacă acestea nu vor fi amânate.

Comitetul Internaţoinal Olimpic a anunţat că va decide în cel mult patru săptămâni dacă va amâna JO de la Tokyo, în contextul problemelor cauzate de pandemia de coronavirus.

Într-o scrisoare către sportivi, preşedintele CIO, Thomas Bach, a precizat că forul analizează diferite “scenarii” pentru Jocurile Olimpice, inclusiv pe cel al amânării competiţiei.

„Împreună cu toţi cei implicaţi, am început astăzi discuţii detaliate pentru a completa evaluarea noastră cu privire la evoluţia rapidă a situaţiei sanitare în întreaga lume şi impactul acesteia asupra Jocurilor Olimpice, inclusiv un scenariu de amânare. Muncim din greu şi suntem încrezători că discuţiile vor fi finalizate în următoarele patru săptămâni”, a notat Bach.

Duminică, agenţia Reuters a scris că organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo pregătesc cu discreţie scenarii privind amânarea competiţiei din vară, din cauza pandemiei de coronavirius, în ciuda asigurărilor optimiste ale guvernului japonez că întrecerile vor avea loc în perioada stabilită iniţial, 24 iulie - 9 august.

Între scenariile analizate se numără şi posibilitatea ca JO să se desfăşoare fără spectatori. Sunt luate în calcul şi amânări de un an sau doi ani. Mai mulţi membri ai Comitetului de organizare speră însă că jocurile se vor putea ţine cu o întârziere de o lună, o lună şi jumătate.

viewscnt
Articole similare
Metode rapide de dezghetare a parbrizului intr-o dimineata geroasa. Ce poti face cand te grabesti...