Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Novak Djokovic a cerut să fie transferat de la centrul unde este reţinut acum la Melbourne! Ce au descoperit avocaţii după sosirea jucătorului în Australia

Novak Djokovic a cerut să fie transferat de la centrul unde este reţinut acum la Melbourne! Ce au descoperit avocaţii după sosirea jucătorului în Australia

Tenis

Comentarii

Liderul ATP Novak Djokovic a cerut să fie transferat de la centrul din Melbourne în care se află acum, pentru a se putea antrena înaintea Australian Open, au anunţat, sâmbătă, avocaţii săi, potrivit AFP.

Djokovic a fost plasat la centrul Park Hotel după sosirea în Australia, “în ciuda solicitărilor sale de a fi transferat”, au notat avocaţii într-o cerere depusă la un tribunal federal.

Avocaţii au explicat şi că sportivul beneficia de o derogare în ceea ce priveşte vaccinarea, deoarece a contractat virusul în decembrie.

Novak Djokovic a sosit la Melbourne cu un zbor Emirates de la Dubai, miercuri, la scurt timp după ora 23.00 AEST (n.r. - 15.00, ora României). El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, folosit ca un centru de detenţie pentru imigranţi, până când va putea părăsi ţara. El a făcut apel şi acesta va fi judecat luni.

Avocaţi: "Djokovic a fost testat pozitiv la 16 decembrie 2021. Infecţia îi conferă exceptarea de la vaccinare"

Liderul ATP Novak Djokovic a beneficiat de o exceptare de la măsura obligativităţii vaccinării atunci când a intrat în Australia, deoarece a fost infectat recent cu coronavirus, au precizat avocaţii sportivului în documente depuse în instanţă, potrivit bbc.com.

“Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovic nu a avut simptome nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore”, au menţionat avocaţii.

Ei au precizat că lui Djokovic i s-a emis Certificatul de Exceptare de către o comisie independentă medicală angajată de Tennis Australia, decizia fiind validată şi de o comisie a guvernului local.

 

Afla mai multe despre: novak djokovic 

viewscnt
Articole similare