Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Novak Djokovic, în faţa a două performanţe excepţionale! Se află la numai şapte de un moment istoric

Novak Djokovic, în faţa a două performanţe excepţionale! Se află la numai şapte de un moment istoric

Tenis

Comentarii

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, ar putea intra definitiv în istorie după US Open, prin realizarea Marelui Şlem şi a trofeului de grand slam cu numărul 21, un record.

Djokovic se află la numai şapte victorii de performanţa rară în tenis, aceea de a câştiga toate cele patru turnee de grand slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open) într-un sezon, respectiv de a face Marele Şlem.

În istorie, doar doi jucători au reuşit Marele Şlem, americanul Donald Budge, în 1938, şi australianul Rod Laver, de două ori, în 1962 şi 1968, ultimul fiind chiar în anul în care a început Era Open. 

Aflat în faţa unor asemenea performanţe istorice, Djokovic recunoaşte presiunea care apasă greu pe umerii lui, dar sârbul o vede ca pe un privilegiu.

"M-am obişnuit. Nu este prima dată. Şi presiunea, ei bine, acesta este un privilegiu. Muncim în fiecare zi din viaţa noastră pentru a realiza acest lucru, pentru a câştiga Marele Şlem şi a face istorie. Câştigarea Marelui Şlem ar fi cea mai mare realizare a carierei mele? Sunt unul dintre favoriţi, nu este nimic nou pentru mine, dar există încă o mică diferenţă de această dată în ceea ce priveşte miza. Nu vreau să spun că este acum sau niciodată, pentru că eu cred că voi mai avea alte oportunităţi de a câştiga turnee mari, dar nu sunt sigur că voi mai avea o şansă să reuşesc Marele Şlem în acelaşi sezon”, a spus el, potrivit lefigaro.fr.

În acest moment, cei trei mari jucători aflaţi în activitate, Djokovic, spaniolul Rafael Nadal şi elveţianul Roger Federer au câte 20 de grand slam-uri câştigate, cele mai multe.

Dintre cei trei, numai tenismenul sârb este la New York, pentru a câştiga trofeul cu numărul 21 şi a bate recordul. Atât Nadal, cât şi Federer sunt absenţi din cauza accidentărilor.

Djokovic va începe tentativa de stabilire a unor noi borne în tenis, marţi, în meciul din primul tur cu norvegianul de 18 ani Holger Rune, locul 145 ATP.

Afla mai multe despre: novak djokovic 

viewscnt
Articole similare