Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Novak Djokovic, la un meci de istorie. Finală la US Open în primii doi clasaţi în ierarhia ATP

Novak Djokovic, la un meci de istorie. Finală la US Open în primii doi clasaţi în ierarhia ATP

Tenis

Comentarii

Liderul ATP, sârbul Novak Djokicici, s-a calificat, vineri, în a noua finală din carieră la US Open şi este la un singur meci de titlul de grand slam cu numărul 21, un record, şi de Marele Şlem.

El l-a învins, în semifinale, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2, pe germanul Alexander Zverev, locul 4 ATP şi cap de serie numărul 4, după un meci care a durat trei ore şi 34 de minute.

Djokovic, 34 de ani, poate deveni primul jucător după 52 de ani şi după australianul Rod Laver în 1969 care realizează Marele Şlem, câştigarea celor patru turnee de grand slam într-un an.

Adversarul lui din ultimul act la Flushing Meadows este rusul Daniil Medvedev, locul 2 ATP, care l-a depăşit, tot sâmbătă, în semifinale, cu scorul de 6-4, 7-5, 6-2,  pe canadianul Felix Auger-Aliassime, locul 15 ATP şi cap de serie numărul 12, într-o partidă de două ore şi patru minute.

Medvedev, 25 de ani, este la a doua finală la US Open, după cea pierdută în 2019, a treia din carieră la un grand slam, dar îi lipsşte un trofeu major din palmares.

Scorul întâlnirilor directe dintre Djokovic şi Medvedev este de 5-3 în favoarea rusului. Ultima dată, Djokovic l-a învins pe Medvedev la Australian Open, cu scorul de 7-5, 6-2, 6-2.

Afla mai multe despre: novak djokovic 

viewscnt
Articole similare