Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nu a plecat pe uşa din spate! Mesaj emoţionant al lui Xavier Pascual. Acum are toţi românii la picioare

Nu a plecat pe uşa din spate! Mesaj emoţionant al lui Xavier Pascual. Acum are toţi românii la picioare

Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal masculin a României a pierdut barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2019, disputat împotriva Macedoniei, iar la scurt timp Xavier Pascual, antenorul naţionalei ţării noastre, şi-a anunţat demisia.

Foarte emoţionat, tehnicianul Barcelonei a adresat chiar o scrisoare fanilor handbalului românesc.  Mai jos, puteţi citi în întregime mesajul antrenorului spaniol:

”Bună tuturor,

De acum câteva luni am luat decizia de a renunţa la echipa naţională din diferite motive, dar cel mai important, la reînnoirea contractului cu echipa de club, FC Barcelona a pus condiţia să renunţ la această dublă funcţie, antrenor de club şi selecţioner.

Această condiţie putea fi impusă de către club încă de la început şi aş dori înainte de toate să Mulţumesc clubului pentru că mi-a permis să preiau Echipa Naţională a României.

Această decizie a fost cunoscută doar de cei foarte apropiaţi mie, asta pentru a nu afecta buna desfăşurare a activităţii echipei, sau cel puţin aceasta a fost intenţia mea.

Dacă cineva dintre voi se simte ofensat, îmi cer mii de scuze, dar aşa am procedat mereu, am dorit pentru echipa mea tot ce a fost mai bun.

Vreau să Mulţumesc tuturor acelor pe care-i consider prietenii mei români: antrenori, conducători, arbitri, cei care lucrează la Federaţia Română de Handbal, care m-au ajutat enorm în această perioadă, cu care uneori m-am certat exprimându-mi nemulţumirea. Vouă vă cer scuze pentru că ştiţi că uneori sunt impulsiv în astfel de momente.

Sper că nu v-am dezamăgit şi să ştiţi de acum înainte, casa mea este şi casa voastră.

Mulţumesc fanilor care m-au sprijinit din prima clipă de când am ajuns, atunci când am fost prezent în România sau în alte ţări unde am mers cu echipa, la fel şi în Barcelona.

M-aţi făcut să mă simt român la fel ca toţi ceilalţi şi să îndrăgesc această ţară, care acum, dacă-mi permiteţi, o consider şi ţara mea.

Când am preluat această echipă naţională multă lume nu a înţeles, dar pentru mine era o provocare şi în tot acest timp am avut multe de învăţat. Ca peste tot, am întâlnit lucruri bune şi mai puţin bune, însă vă pot spune un singur lucru, cele pozitive depăşesc de departe cele mai puţin bune.

Mulţumesc pentru încrederea acordată, atât preşedintelui Alexandru Dedu, cât şi Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal.

Un loc aparte în sufletul meu îl au JUCĂTORII, pentru care am doar cuvinte de laudă, deoarece sacrificiul şi dăruirea lor au fost maxime atunci când au venit la lotul naţional, de acest lucru nu se poate îndoi nimeni vreodată. VĂ MULŢUMESC DIN SUFLET şi aşa cum v-am mai spus: „aveţi încredere şi aripile vă vor creşte”. A fost o onoare pentru mine să lucrez cu voi.

Acum câteva luni au existat oameni care şi-au dat cu părerea despre mine fără să mă cunoască, nici ca antrenor sau mai mult decât atât, ca om. Pe mulţi dintre ei nu am avut plăcerea să îi cunosc personal, dar îmi imaginez că în campania electorală se spun lucruri care nu au nimic de-a face cu realitatea. Acestora le doresc tot binele din lume, deoarece şi ei fac parte din handbalul românesc.

În final Mulţumesc, Alex, pentru şansa pe care mi-ai dat-o să învăţ şi să cunosc multe lucruri aici în România şi să ştii că voi fi mereu alături pentru orice este nevoie.

A fost o mândrie şi o onoare pentru mine să pot antrena Echipa Naţională masculină a României.

Vă mulţumesc tuturor şi un sincer PE CURÂND!

Hai, România!

XAVIER PASCUAL”

Câştigător de două ori al Ligii Campionilor, Xavier Pascual semnase, în iunie 2016, un contract pe patru ani cu FRH, obiectivul principal fiind calificarea naţionalei masculine la JO din 2020.

Afla mai multe despre: xavier pascualnaţionala de handbal masculin a româniei 

viewscnt
Articole similare