Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nu e glumă! Biserica Ortodoxă din Grecia bagă bani la FCSB în urma unui contract semnat recent. Reacţia lui Gigi Becali

Nu e glumă! Biserica Ortodoxă din Grecia bagă bani la FCSB în urma unui contract semnat recent. Reacţia lui Gigi Becali

Superliga

Comentarii

Biserica Ortodoxă din Grecia a ajuns să bage indirect bani la FCSB. City Insurance, principalul sponsor al FCSB-ului, a fost preluată de fondul de investiţii I3CP, unde Biserica Ortodoxă din Grecia este principalul finanţator.

Ironia sorţii, FCSB a ajuns să fie finanţată din banii Bisericii Ortodoxe. Nu de la noi, ci cea din Grecia. Cristian Roşu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, a dezvăluit că City Insurance, principalul sponsor al FCSB-ului, a fost preluată de un fond de investiţii finanţat în mare parte de Biserica Ortodoxă din Grecia.

Biserica Ortodoxă din Grecia bagă indirect bani la FCSB. Cât primeşte echipa lui Gigi Becali

O tranzacţie care a avut loc recent a produsă o situaţie inedită în Liga 1. City Insurance, una dintre cele mai mari companii de asigurări din România, a fost preluată de fondul de investiţii I3CP. Acesta este finanţat în mare parte de Biserica Ortodoxă din Grecia, una dintre cele mai bogate din Europa.

Tranzacţia a fost confirmată de Cristian Roşu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, în cadrul unui interviu acordat Ziarului Financiar:

”Unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai holdingului este Biserica Ortodoxă a Greciei. Compania vrea să-şi extindă activitatea atât pe teritoriul Greciei, cât şi pe cel al României. Este ca un fond de investiţii.

Noi trebuie să vedem toate actele prin care să se stabilească exact cine sunt aceşti investitori, nu ne putem pronunţa, întrucât sunt doar vorbe şi nu avem încă nişte documente oficiale“, a declarat Cristian Roşu pentru Ziarul Financiar.

City Insurance este principalul sponsor al FCSB-ului, căruia îi plăteşte anual 1,5 milioane de euro pentru a-şi afişa numele pe pieptul tricourilor.

Reacţia lui Gigi Becali după ce FCSB a ajuns să fie sponsorizată de Biserica Ortodoxă a Greciei

Cunoscut pentru credinţa sa în Dumnezeu, Gigi Becali spune că a auzit şi el de această tranzacţie, dar nu este atât de interesat de subiect. În schimb spune că City Insurance i-a propus prelungirea contractului, după ce compania a fost achiziţionată de fondul de investiţii deţinut de Biserica Ortodoxă din Grecia:

”Ştiu doar că au vândut, dar nu ştiam la cine. Nu am treabă cu afacerile lor. Mie mi s-a spus că se vinde şi am fost întrebat dacă vreau să reînnoim contractul. Aveam până în 2022, au zis să facem până în 2025. Am zis da. În rest nu cunosc, ce fac, mă bag în afacerile oamenilor?”, a spus Gigi Becali pentru gsp.ro.

Biserica Ordotoxă din Grecia este una dintre cele mai bogate din Europa. În 2008, jurnaliştii de la The Guardian au scris că instituţia ar deţine o avere estimată la nu mai puţin de 700 de miliarde de dolari.

Afla mai multe despre: gigi becali 

viewscnt
Articole similare