Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Nu mă urmăreşte nimeni”. Greşelile trecutului, capitol închis. Mutu le închide gura scepticilor | EXCLUSIV

„Nu mă urmăreşte nimeni”. Greşelile trecutului, capitol închis. Mutu le închide gura scepticilor | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Adrian Mutu (41 de ani) este mai focusat ca niciodată să îşi demonstreze valoarea, mai focusat chiar şi decât în perioada în care era fotbalist. Noul selecţioner al echipei naţionale de tineret are ca obiectiv calificarea la Campionatul European, iar misiunea sa nu este deloc una uşoară.

Numirea lui Mutu ca selecţioner la naţionala de tineret a fost pusă sub semnul întrebării de contestatarii „briliantului”. Viaţa tumultuoasă din timpul carierei de fotbalist a fost motivul primelor atacuri. Episoade precum „Cocaina” sau „Sibutramina” sunt încă vii în mintea celor care îl percep pe Mutu la nivelul celui din urmă cu un deceniu.

Cel mai bun marcator din istoria primei reprezentative (35 de goluri, la egalitate cu Hagi) este însă puternic şi este hotărât să îndrepte greşelile trecutului în noua postură de antrenor. Fostul atacant are o ocazie uriaşă în calitate de selecţioner la tineret. 

Mutu îi poate califica pe „micii tricolori” la Euro. Primul meci e cel cu Danemarca U21, pe 31 martie, nordicii fiind pe primul loc, la cinci puncte în faţa românilor. 

„(S-a vorbit foarte mult în perioada aceasta despre faptul că aţi avut o carieră marcată de anumite episoade şi că vă vor urmări în această meserie. Regretaţi uitându-vă în spate vreun moment?)

Ce să mă urmărească, nu mă urmăreşte nimeni. Eu cred că am fost un jucător nu spun mare, dar am fost un jucător care am demonstrat prin cifre ceva ce foarte puţini jucători români din toate tiompurile au demonstrat.

Dacă toată lumea mă întreabă tot timpul şi o pune într-o umbră în care face ştire, asta e problema voastră a jurnaliştilor, dar ceea ce am făcut eu nu poate să îmi ia nimeni şi nu o să îmi ia niciodată pentru că statistica vorbeşte şi partea aia, partea fotbalistică s-a încheiat., face parte din trecutul meu de care sunt foarte mândru. 

Ce pot să spun eu? Că viaţa de antrenor e altceva, eu ca om sunt alt om, aşa că nu. Probabil o să mă întrebaţi de acum încolo 20 de ani aceleaşi lucruri”, a declarat Adrian Mutu în exclusivitate pentru Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: mutuechipa nationala 

viewscnt
Articole similare