Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nu se pot abţine. Ruşii au fost depistaţi pozitiv la curling

Nu se pot abţine. Ruşii au fost depistaţi pozitiv la curling

Jocurile olimpice

Comentarii

Comitetul Olimpic Rus (COR) a confirmat că meldonium este substanţa interzisă cu care a fost testat pozitiv rusul Aleksandr Kruşelniţki la Jocurile Olimpice 2018 de la PyeongChang, unde a câştigat medalia de bronz în proba de dublu mixt la curling, dar pune sub semnul întrebării circumstanţele consumului acestei substanţe fără niciun beneficiu.

''Concentraţia de meldonium depistată în eşantion indică luarea unei singure doze de medicament, ceea ce nu are absolut niciun sens pentru obţinerea unui efect terapeutic asupra corpului uman'', susţine COR într-un comunicat.

Comitetul Olimpic Rus a deschis o anchetă şi încearcă să descifreze circumstanţele acestui caz de dopaj cu meldonium: ''Este bine ştiut că meldonium nu are efect decât dacă se consumă cu regularitate în timp. Testul efectuat de Kruşelniţki înainte de debutul JO 2018, cât şi celelalte precedente au fost negative. De asemenea, utilizarea conştientă sau sistematică a unei substanţe interzise nu a fost confirmată''.

Luni, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a dezvăluit că rusul Aleksandr Kruşelniţki a fost depistat pozitiv, fără a preciza natura substanţei interzise.

Preşedintele federaţiei ruse de curling, Dmitri Svitcev, susţine că eşantioanele A şi B sunt ale sportivului rus, dar nu crede că Kruşelniţki a luat intenţionat meldonium.

Meldonium a fost utilizat mai ales de sportivii din Europa de Est şi în mod normal are ca indicaţie tratarea bolilor de inimă, dar creşterea vascularizaţiei inimii oferă şi un avantaj pentru sportivi în probele de viteză.

Aleksandr Kruşelniţki riscă o suspendare, precum şi pierderea medaliei cucerite împreună cu soţia sa la curling dublu mixt. 

Afla mai multe despre: rusiadepistat pozitivcurlingdopingdublu mixtsubstantacomitetul olimpic 

viewscnt
Articole similare