Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Număr record de piloţi la startul etapei finale din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă

Număr record de piloţi la startul etapei finale din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă
Comentarii

Etapa finală din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, Trofeul Audi Braşov, programată la finalul acestei săptămâni, va avea la start un total de 94 de piloţi, un record pentru actualul sezon al primei divizii. Dacă la Categoria I, Mihai Leu are deja titlul asigurat, toată atenţia va fi îndreptată spre Categoria II, acolo unde patru piloţi se luptă pentru a obţine, în premieră, trofeul.

A opta rundă din actuala stagiune va avea loc pe, probabil, cel mai cunoscut loc dedicat motorsportului, Drumul Poienii din Braşov, pe o lungime de 5 kilometri. Runda al cărei promotor este Mihai Leu încheie astfel un sezon care a mai avut etape la Cheile Grădiştei, Râşnov, Rânca, Reşiţa, Sinaia, Baia Mare şi Câmpulung Muscel.

Toţi câştigătorii de etape vor fi prezenţi în acest weekend la start. Până acum, Alex Mirea (Radical SR8) s-a impus de trei ori, Silviu Dumitrescu (Osella PA2000 Evo) de două, iar Octavian Ciovică (Radical SR8) şi Călin Maniţiu s-au impus câte o dată. Maniţiu (Subaru Impreza) va lupta la Braşov pentru a-şi asigura locul 2 în clasamentul anual la Categoria I, acolo unde va da duelul final cu Alexandru Piţigoi (Porsche 911). Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) nu mai are nicio emoţie privind titlul de campion al categoriei pentru al treilea an consecutiv.

Înaintea rundei finale, Silviu Dumitrescu este lider cu 104 puncte, fiind urmat de Alex Mirea (101), Costel Căşuneanu (100) şi Octavian Ciovică (97.75). Deoarece clasamentul final se calculează pe baza algoritumului N-1, unde N este numărul total de etape şi 1 este cel mai slab rezultat al sezonului, ultimii doi vor fi dezavantajaţi deoarece vor pierde câte 4, respectiv 3,75 puncte. Totuşi, în cazul în care unul dintre Dumitrescu sau Mirea va câştiga etapa, nu va mai conta mai conta rezultatul celorlalţi trei oponenţi, deoarece îşi va asigura titlul de campion. Dacă se va impune Ciovică, acesta nu trebuie să îl aibă pe 2 pe Mirea sau Dumitrescu, iar în cazul lui Căşuneanu, nu trebuie să fie Dumitrescu pe 2. Până acum, niciunul nu a mai reuşit o astfel de performanţă în trecut în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă.

Trofeul Audi Braşov va aduce la start alte trei modele R5 pe lângă cel pilotat de Costel Căşuneanu, toţi trei piloţi provenind din Campionatul Naţional de Raliuri Betano. Astfel, Cristi Dolofan (Citroen C3 Rally2), Andrei Caşcaval (Skoda Fabia R5) şi Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia R5) vor concura şi ei pe Drumul Poienii. De asemenea, două surprize sunt revenirea lui Lucian Răduţ cu un Mitsubishi Lancer EVO 8, dar şi Radu Benea, care va pilota, în premieră, un Porsche 911 GT3 Cup.

Sâmbătă dimineaţă sunt programate manşele de recunoaşteri, iar de la ora 14:30 antrenamentele cronometrate, iar manşele de concurs vor începe duminică de la ora 14:00. Sâmbătă, circulaţia va fi redeschisă temporar între 13:00 şi 14:00, iar duminică între 12:00 şi 13:00.

Afla mai multe despre: campionatul national de viteza in coastarecordpilotietapa finala 

viewscnt
Articole similare