Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O altfel de finală: Griezmann vs Modric şi lupta pentru Balonul de Aur 2018

O altfel de finală: Griezmann vs Modric şi lupta pentru Balonul de Aur 2018

Cupa Mondială

Comentarii

Piese importante în structura celor două finaliste de astăzi, Antoine Griezmann şi Luka Modric duc o bătălie separată în finala de la Moscova, care ar putea aduce unuia dintre ei premiul de MVP al turneului final. În funcţie de rezultatul meciului din această seară, unul dintre cei doi jucători ar putea deveni favorit şi la câştigarea premiilor The Best şi Balonul de Aur 2018. Cel mai aşteptat eveniment sportiv al anului, finala Campionatului Mondial dintre Franţa şi Croaţia se joacă astăzi, de la ora 18:00.

Mondialul din Rusia poate fi un episod vital în stabilirea câştigătorilor premiilor individuale din acest an, premii dominate în ultima decadă de duo-ul Cristiano Ronaldo - Lionel Messi. Primele 60 de meciuri ale Mondialului au trecut cumva în umbră aproape toate stelele fotbalului mondial, inclusiv pe Neymar, care s-a remarcat mai degrabă la acest turneu final prin simulările sale grosolane, decât prin calităţile sale indiscutabile.

Titlul Mondial pe care şi-l dispută în această seară, Franţa şi Croaţia permite cumva accesul la un premiu extra: trofeul de cel mai bun jucător al turneului final. Principalii favoriţi par în acest moment, francezul Antoine Griezmann şi croatul Luka Modric, două dintre starurile care se vor duela în această seară începând cu ora 18:00.

Trofeul de MVP al turneului final ar putea fi totodată, primul pas pentru unul dintre cei doi jucători spre obţinerea mult mai râvnitelor premii The Best şi Balonul de Aur, premii pe care Cristiano şi Messi şi le-au împărţit în ultimii ani. Din 1982 încoace, doar Paolo Rossi a fost desemnat Balon de Aur, după ce a fost ales cel mai bun jucător de la un turneu final Mondial.


Griezmann vs Modric: bătălia pentru stoparea supremaţiei Messi vs Ronaldo


Randamentul senzaţional al tânărului Kylian Mbappe din jocul câştigat de Franţa în faţa Argentinei l-au adus pe actualul atacant de la PSG în postura de a fi considerat unul dintre favoriţii la câştigarea acestor premii de către casele de pariuri. Între timp însă, Griezmann, fotbalistul lui Atletico Madrid a strâns mult mai multe aprecieri pentru prestaţia sa generală de la acest turneu final şi i-a "furat" prim planul mai tânărului său compatriot.

Croaţii îl propun în schimb pe Luka Modric, fotbalistul care a fost desemnat cel mai bun jucător al lor în ultimele trei partide disputate la turneul final. La 33 de ani, genialul mijlocaş de la Real Madrid este unul dintre fotbaliştii care au alergat cel mai mult la Mondialul din Rusia şi actual deţinător al Uefa Champions League cu echipa sa de club. Nu e de mirare că pentru mulţi, în tot acest context şi pe fondul evoluţiilor sale, Luka a devenit principalul favorit la câştigarea Balonului de Aur din acest an. Chiar şi coechipierii săi, Ivan Rakitic şi Mario Mandzukic au anunţat public ca Modric ar trebui să câştige acest trofeu în 2018, astfel că un eventual succes al croaţilor diseară, l-ar putea apropia chiar şi mai tare de mult râvnitul trofeu individual.

Principalul său rival, Antoine Griezmann este fotbalistul care în 2016 s-a clasat pe locul 3 în cursa pentru Balonul de Aur din acel an. Campion în Europa League cu Atletico, francezul a fost până acum cel mai important jucător al Franţei în drumul spre finală, iar un eventual succes diseară îl poate face pe el, nu pe Modric, marele favorit la câştigarea Balonului de Aur. Pogba a mers până acolo încât l-a alintat "Grizou" o combinaţie inspirată între numele lui Antoine şi porecla legendarului fotbalist francez, Zinedine Zidane.

Sub aceste auspicii, finala de pe Luzhniki asigură accesul la un premiu dublu şi, chiar daca declarativ atât Antoine Griezmann cât şi Luka Modric au mărturisit că nu se gândesc la premiile individuale, niciunul dintre ei nu va refuza şansa de a triumfa şi la acest capitol. 

 

  • 49 de meciuri, 29 de goluri şi 15 pase decisive strânge Griezmann în acest sezon la Atletico
  • 43 de meciuri, 2 goluri şi 8 pase decisive are Modric în acest sezon la Real Madrid


 

Afla mai multe despre: luka modricantoine griezmannfrantacroatiacampionatul mondial 2018 

viewscnt
Articole similare