Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O companie în ascensiune de haine a părăsit Anglia şi s-a stabilit în România! Brandul ajuns în Prahova: "Atunci lucrurile devin agitate, apoi razna"

O companie în ascensiune de haine a părăsit Anglia şi s-a stabilit în România! Brandul ajuns în Prahova: "Atunci lucrurile devin agitate, apoi razna"

Diverse

Comentarii

O companie britanică specializată în îmbrăcăminte de tenis pentru copii s-a mutat în România pentru a evita costurile şi birocraţia cauzate de ieşirea din Uniunea Europeană, informează News.ro, care citează The Guardian.

Brexitul a "alungat" în România a companie producătoare de echipament de tenis pentru copii

În timpul turneului de la Wimbledon, Steve şi Adriana Walkington sunt foarte ocupaţi. Compania lor cu creştere rapidă, Zoe Alexander, pe care au înfiinţat-o în Canterbury, acum câţiva ani, oferă îmbrăcăminte şic de tenis pentru copii cu vârste cuprinse între patru şi 12 ani, scrie sursa citată.

Comenzile se acumulează în această perioadă a anului din Marea Britanie, Uniunea Europeană, SUA, Orientul Îndepărtat, Canada şi Japonia. Compania beneficiază de creşterea interesului pentru tenis în întreaga lume.

"De la turneul de la Roland Garros, lucrurile încep să devină agitate, iar apoi cu Wimbledon totul aproape că o ia razna, deoarece tinerii jucători vor să fie în echipament de ultimul tip”, spune Steve.

Însă extinderea din Marea Britanie a unei afaceri pe pieţele mondiale la potenţialul său maxim în aceste zile poate însemna bariere suplimentare din cauza Brexitului, întârzieri în expediere şi costuri mult mai mari pentru clienţi. Deci celor din Marea Britanie care fac comenzi online pentru îmbrăcăminte Zoe Alexander şi care doresc să le fie livrată li se spune acum despre o nouă realitate.

"Acum ne-am mutat în Europa. Din păcate, din cauza restricţiilor Brexit şi a restricţiilor din Regatului Unit legate de pandemia de coronavirs, a trebuit să părăsim Anglia pentru a permite afacerii noastre să supravieţuiască şi să crească", transmite compania.

Familia Walkinton a decis în toamna anului trecut că trebuie să mute cu totul, inclusiv cu cei doi copii ai lor - care dau numele companiei - şi sunt acum în proces de stabilire în noile lor sedii din România, unde nu numai că sunt liberi de birocraţia Brexit, ci şi beneficiază din abundenţă de forţă de muncă calificată şi de ajutorul autorităţilor ţării.

Se pare că pentru compania Zoe Alexander nu mai este cale de întoarce. Acum este bine aranjată în Prahova, România, unde a angajat o duzină de oameni şi speră să angajeze mai mult, în curând. Steve spune că o comandă de la un client din UE făcută într-o zi de luni va fi livrată a doua zi. Însă pentru clienţii din Marea Britanie care doresc echipament deosebit pentru copiii lor care joacă tenis, servirea nu este atât de rapidă şi se face cu taxe suplimentare, inclusiv costurile de curierat care s-au triplat. "Cred că va continua să aibă un impact asupra afacerilor din Marea Britanie”, a conchis Steve.

La şase luni după ce Marea Britanie a părăsit în cele din urmă piaţa unică a Uniunii Europene, mii de alte companii mici s-au confruntat cu probleme similare şi multe s-au mutat în întregime în UE sau au înfiinţat sucursale sau depozite în interiorul UE pentru a evita întârzierile de export şi costurile. Consilierii de la Departamentul pentru Comerţ Internaţional i-au încurajat pe mulţi să facă acest lucru. Autorităţile din ţările UE, inclusiv Olanda, Austria şi România, depun toate eforturile pentru a ajuta companiile britanice să îşi transfere operaţiunile pe continent, ştiind că vor fi create locuri de muncă şi noi activităţi economice pe plan local, mai scrie The Guardian.

Prin întoarcerea în interiorul pieţei unice, companiile cu o mare bază de clienţi din UE pot transporta mărfuri în vrac, evitând taxele pentru articolele individuale care au dus la costuri mai mari. De asemenea, pot evita problema plăţii TVA care îi afectează pe clienţi.

Dintre acele mici întreprinderi care au rămas pe loc, o proporţie ridicată a raportat efecte negative asupra comerţului, în ciuda afirmaţiilor guvernului britanic, că orice dificultăţi pe care le-ar întâmpina ar fi doar probleme pe termen scurt, inerente unui nou început. Un sondaj recent realizat pe 651 companii britanice pentru Financial Times a constatat că, dintre firmele care fac comerţ cu UE, 31 la sută au declarat că au suferit un impact negativ asupra comerţului cu clienţii din statele membre ale UE. Doar 6% au spus că lucrurile s-au îmbunătăţit după Brexit, iar 58% nu au raportat nicio modificare.

 

Afla mai multe despre: zoe alexanderechipament tenis pentru copiiechipament tenis 

viewscnt
Articole similare