Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O cunoscută jurnalistă de la BBC, poveste de coşmar. Antrenorul ei de atletism a abuzat-o sexual în mod repetat: ”Am fost speriată, confuză, mi-a fost ruşine”

O cunoscută jurnalistă de la BBC, poveste de coşmar. Antrenorul ei de atletism a abuzat-o sexual în mod repetat: ”Am fost speriată, confuză, mi-a fost ruşine”galerie foto

Diverse

Comentarii

Charlie Webster, o cunoscută prezentatoare TV din Marea Britanie, a dezvăluit coşmarul prin care a trecut în adolescenţă, la un club de atletism, unde a fost abuzată sexual chiar de antrenorul ei.

În vârstă de 38 de ani, Charlie Webster este cunoscută fanilor din Mare Britanie şi nu numai după ce a relatat pentru Sky Sport şi BBC1 de la cele mai importante evenimente sportive din lume.

Însă vedeta TV are şi o poveste despre care a ales să nu vorbească timp de mai mult de 20 de ani. Sprijinită de BBC, Charlie Webster a lansat un documentar în care povesteşte abuzurile sexuale la care a fost supusă în adolescenţă, la un club de atletism.

Povestea cutremurătoare a vedetei TV Charlie Webster. A fost abuzată sexual chiar de antrenorul ei

La vârsta de 12 ani, Charlie Webster s-a hotărât să meargă să facă sport la clubul sportiv din Sheffield, oraşul său natal. Visul ei era să devină campioană olimpică la atletism, dar totul s-a transformat într-un coşmar.

Pentru Charlie Webster, atletismul a reprezentat atunci un refugiu din viaţa pe care o ducea acasă, unde tatăl său vitreg era foarte violent atât cu mama sa, cât şi cu ea.

”Când alergam, simţeam că este un loc sigur în care să-mi revărs emoţiile, frustrările, furia sau supărare”, povesteşte Charlie Webster, citată de The Sun.

Însă, la clubul de atletism, a ajuns să trăiască cea mai traumatizantă perioadă a vieţii sale. Jurnalista BBC povesteşte cum antrenorul ei de atletism, Paul North, a abuzat-o sexual în repetate rânduri.

Mai întâi, Paul North a avut grijă să se apropie de ea şi să-i ofere senzaţia că îi este prieten. Apoi, a profitat de toate traumele ei pentru a o manipula şi abuza sexual:

”El s-a împrietenit cu mine şi i-am spus astfel deschis despre problemele pe care le aveam acasă, aşa că, atunci când a început abuzul, am fost confuză.

Abuzul fizic a început când aveam 14 ani, dar a existat multă manipulare înainte [...] Am avut încredere totală în el, aşa că, atunci când a început abuzul, am fost speriată, confuză şi mi-a fost ruşine”, mai spune Charlie.

Vedeta BBC povesteşte că, după fiecare antrenament, antrenorul o ducea într-o sală goală de clasă, unde o punea să se întindă pe o masă pentru masaj.

Ulterior, Paul North îi masa sânii, muşchii inghinali şi o atingea în zona intimă, pe motiv că îi prinde bine pentru activitatea sportivă.

”Mi-a zâmbit tot timpul şi m-a liniştit spunându-mi că este cel mai bine pentru mine, ceea ce este într-adevăr confuz pentru o tânără care are încredere în acea persoană”, povesteşte Charlie Webster.

Ulterior, când avea 19 ani, ea a aflat că şi alte prietene pe care şi le-a făcut la clubul sportiv au avut parte de aceleaşi abuzuri din partea antrenorului. Una dintre ele n-a mai suportat şi s-a sinucis când avea doar 18 ani.

În cele din urmă, în 2002, Charlie Webster a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce o tânără de 15 ani i-a povestit tatălui ei că antrenorul a dezbrăcat-o şi a agresat-o sexual în repetate rânduri.

Însă Charlie Webster spune că aceşti agresori nu sunt pedepsiţi prea aspru şi de multe ori se întorc fără nicio restricţie la meseria pe care o practicau înainte. În plus, autorităţile lasă de înţeles că nu sunt prea interesate de acest fenomen.

Jurnalista BBC se dă drept exemplu şi susţine că, în ancheta în urma căreia Paul North a fost condamnat, autorităţile nu i-au pus nici măcar o întrebare despre antrenorul de atletism.

Charlie Webster îşi spune întrega poveste în cadrul unui documentar realizat cu sprijinul BBC, care îl va şi difuza, Nowhere To Run. Timp de 20 de ani, vedeta în vârstă de 38 de ani spune că i-a fost ruşine să povestească despre acele întâmplări, însă acum speră să le dea curaj şi altor fete care au trecut prin astfel de experienţe de coşmar.  


Afla mai multe despre: charlie webster 

viewscnt
Articole similare