Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O echipă din Liga 1 se poate desfiinţa în acest sezon. Trebuie să plătească uluitoarea datorie de 78 de milioane de lei. Situaţia catastrofală în care a ajuns

O echipă din Liga 1 se poate desfiinţa în acest sezon. Trebuie să plătească uluitoarea datorie de 78 de milioane de lei. Situaţia catastrofală în care a ajuns

Superliga

Comentarii

O echipă din Liga 1 riscă să se desfiinţeze din cauza situaţiei dezastruoase în care a ajuns clubul. Astra are datorii uriaşe şi lucrurile s-au complicat şi mai mult după ce patronul Ioan Niculae a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. În plus, clubul are probleme şi cu Agenţia Naţională Antidoping, după ce Ioniţă, Takayuki şi Fatai au fost prinşi dopaţi.

Campioană în 2016, Astra riscă să se desfiinţeze în perioada următoare. Clubul a acumulat datorii uriaşe, încasările au fost tot mai mici şi acum nici nu mai beneficiază de suportul lui Ioan Niculae, care are alte probleme după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Astra riscă să se desfiinţeze. Datorii uriaşe şi patron condamnat la închisoare

Ultimii ani au fost dezastruoşi pentru echipa din Giurgiu. Fără încasări consistente, situaţia financiară a clubului s-a degradat de la o zi la alta. Pe anul fiscal 2019, ultimul afişat pe site-ul Ministerului de Finanţe, Astra figurează cu o datorie căreia nu-i poate face faţă.

Astfel, Astra figurează cu o datorie de aproximativ 78 de milioane de lei (16 milioane de euro), bani pe care trebuie să-i plătească în maximum un an. Cum încasările sunt extrem de mici, viitorul clubului nu pare să fie prea fericit. Echipa riscă să se desfiinţeze, mai ales că acum nici patronul nu se mai poate implica prea mult.

Bilanţul Astrei pe anul fiscal 2019. Datorii uriaşe:

Datorii: 78.018.857 lei (16 milioane de euro) - datorii care trebuie plătite în maximum un an
Venituri totale: 14.374.786 lei (2,94 de milioane de euro)
Cheltuieli totale: 24.777.834 lei (5 milioane de euro)
Pierderi: 10.337.238 lei (2,1 milioane de euro)

Interesant este că Astra a câştigat singurul titlu de campioană din istoria clubului într-o perioadă în care Ioan Niculae se afla în spatele gratiilor. Însă atunci, faţă de acum, situaţia financiară a clubului era mult mai bună.

Astra, probleme uriaşe şi din cauza cazurilor de dopaj

Nu numai situaţia financiară a clubului le dă şefilor bătăi de cap. Alex Ioniţă, Kehinde Fatai şi Takayuki Seto sunt judecaţi de ANAD pentru dopaj şi sunt şanse mari să fie suspendaţi. Dacă se dovedeşte că Astra a fost implicată în aceste cazuri de dopaj, clubul va fi exclus din Liga 1.

Afla mai multe despre: astra 

viewscnt
Articole similare