Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O formaţie din Liga 1 nu a crezut în potenţialul său, iar acum se pregăteşte de un super transfer. "Era un loc de unde să-mi încep cariera"

O formaţie din Liga 1 nu a crezut în potenţialul său, iar acum se pregăteşte de un super transfer. "Era un loc de unde să-mi încep cariera"galerie foto

Fotbal

Comentarii

A plecat din ţara sa natală la o vârstă fragedă cu visul de a-şi clădi o carieră strălucită de fotbalist în Europa. Prima oprire, şi-n acelaşi timp primul eşec, a avut loc în România. La ani distanţă, este golgeterul ligii secunde din Grecia şi este dorit de cele mai puternice formaţii din prima ligă, şi nu numai.

Numele său nu spune nimic în peisajul fotbalului românesc. Americanul Joseph Efford împlinise 18 ani şi era motivat să-şi îndeplinească visul, acela de a ajunge un fotbalist respectat în Europa. Imediat după ce a terminat colegiul a renunţat la bursă, şi-a luat destinul în propriile mâini şi a pornit în aventura vieţii sale. Agentul său i-a stabilit mai multe trialuri în România, iar într-un final a semnat cu formaţia de Liga 1, FC Botoşani. Nu avea să joace vreun meci, nefiind pe placul antrenorului moldovenilor de la acea vreme, Leo Grozavu.

"La început a fost foarte greu să trăiesc departe de familie. A trebuit să mă adaptez şi limbii, au fost câteva nopţi foarte grele. Nu era un loc la fel de profesionist ca în Statele Unite ale Americii, dar era un loc de unde să-mi încep cariera. Am făcut pregătirea cu FC Botoşani, dar nu jucam aşa că am decis să plec", a povestit americanul Joseph Efford, pentru footballsky.fr.

Imediat după aventura eşuată din România, a ajuns în Spania, la Mallorca, formaţie care la acea  vreme evolua în liga secundă spaniolă. După două zile de trialuri, Efford a fost acceptat în lotul primei echipe şi a semnat un contract pe două sezoane. Problema a fost că, din cauza vizei, a fost nevoit să stea pe tuşă şapte luni fără meciuri oficiale. Pe când a intrat în normalitate, a prins un singur meci a jucat pentru Mallorca, apoi şi-a reziliat contractul şi cu formaţia spaniolă.

"Era un club foarte profesionist. A fost un salt mare faţă de România, din toate aspectele. A trebuit să aştept şapte luni pentru a juca primul meu meci oficial. Am părăsit SUA pentru a juca în Europa şi a fost într-adevăr complicat să mă antreze, dar să nu joc, în toată această perioadă. Am o relaţie puternică cu Dumnezeu, sunt creştin. Asta mă împinge întotdeauna să merg mai departe, să nu-mi iau privirea de la ce mi-am propus. Acest lucru m-a ajutat foarte mult în experienţele mele, mai ales când lucrurile au devenit dificile", a completat Efford.

În 2017, Efford avea să ia cea mai bună decizie a sa. După mai multe trialuri în Grecia, a semnat cu formaţia de ligă a treia, Ergotelis. În primul sezon, a marcat 7 goluri în 24 de meciuri. În cel de-al doilea, a punctat de 11 ori în 27 de meciuri şi a ajutat Ergotelis să promoveze în prima ligă. Al treilea an, cel actual, Efford a înscris 11 ori în 17 partide, iar Ergotelis s-a menţinut fără probleme în a doua ligă, fiind golgeterul campionatului. Cu 31 de goluri marcate în toate competiţiile, Efford este cel de-al doilea marcator din istoria clubului.

O formaţie din Liga 1 nu a crezut în potenţialul său, iar acum se pregăteşte de un super transfer. "Era un loc de unde să-mi încep cariera"

Cum îi expiră contractul în vara acestui an, Joseph Efford a atras atenţia mai multor formaţii din prima ligă din Grecia, dar şi din străinătate, şi va da curs unei oferte în perioada următoare, după ce va cântări foarte bine toate opţiunile.

"Viitorul este destul de luminos. Am vorbit cu agentul meu, iar acesta este în contact cu mai multe cluburi. Unele au depus deja ofertele, iar acum negociem aspectul financiar. Acum, aşteptăm să vedem daca se mai iveşte altceva. La sfârşitul celor trei sezoane, sunt mulţumit de evoluţia mea. Am învăţat multe, m-am îmbunătăţit mental, dar şi modul de joc, mai ales datorită antrenorilor de la Ergotelis", a declarat Efford, pentru footballsky.fr.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare