Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O mare universitate din România îi oferă Simonei Halep titlul de Doctor Honoris Causa: "Este un ambasador al României în lume!"

O mare universitate din România îi oferă Simonei Halep titlul de Doctor Honoris Causa: "Este un ambasador al României în lume!"

Simona Halep

Comentarii

Universitatea de Vest din Timişoara mai bifează o personalitate pe lista celor care au un titlu de Doctor Honoris Causa. Pe 23 noiembrie, jucătoarea de tenis numărul 1 la nivel mondial, Simona Halep, se va afla în capitala Banatului pentru a primi distincţia din partea universităţii.

Titlul de Doctor Honoris Causa este unul onorific, acordat personalităţilor, celor care s-au distins în anumite domenii, prin activitatea lor profesională şi socială. Pe lista personalităţilor distinse până acum de către UVT cu acest titlu se mai află actorii Florin Piersic, Maia Morgenstern şi Marcel Iureş sau primul şi singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu. De asemenea, în 2019 vor fi distinşi şi alţi români de excepţie.

„Era doar normal ca Simona Halep să se alăture comunităţii restrânse de personalităţi cărora universitatea noastră le-a acordat titlu de Doctor Honoris Causa. Recunoaşterea valorilor României este un demers continuu al universităţii noastre, unul care trebuie să fie cu atât mai vizibil în anul Centenarului. Performanţa ei este de necontestat. La fel de important de remarcat şi cinstit este şi drumul ei până la nivelul de numărul 1 mondial. 

Este un exemplu pentru tinerii României şi cel mai bun ambasador al ţării noastre în lume. Asta, repet, nu doar prin performanţa în sine, ci şi prin perseverenţa şi lupta sa continuă pentru a deveni cel mai bun. Acordarea titlului va însemna şi deschiderea unor importante posibilităţi de colaborare în domeniul sportului universitar”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Afla mai multe despre: simona halepromaniadistinctiedecizieanunttimisoara 

viewscnt
Articole similare