Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă forţă în Liga 1. A fost susţinută din umbră de Gigi Becali şi acum ”se tranformă într-unul dintre cele mai puternice cluburi din România”

O nouă forţă în Liga 1. A fost susţinută din umbră de Gigi Becali şi acum ”se tranformă într-unul dintre cele mai puternice cluburi din România”

Superliga

Comentarii

Alex Bourceanu este de părere că Liga 1 va avea o nouă forţă. Fostul mijlocaş al FCSB-ului este impresionat de ceea ce se întâmplă la Academica Cliceni, una dintre revelaţiile campionatului, acolo unde joacă mai mulţi dintre foştii săi colegi. Interesant este că Academica Clinceni a fost iniţial susţinută de Gigi Becali.

Liga 1 ar putea avea o nouă forţă. Alex Bourceanu spune că Academica Clinceni a crescut de la un an la altul şi este convins că se va transforma într-una dintre cele mai bune echipe din România.

Bourceanu spune că a apare o nouă forţă în România: ”Au şanse mari la play-off”

Academica Clinceni este una dintre marile surprize din acest sezon. Deşi nu dispune de un buget uriaş, echipa antrenată de Ilie Poenaru a reuşit să-şi facă loc printre principalele forţe din Liga 1. Academica Clinceni se află în acest moment pe locul 6 în clasament, care asigură prezenţa în play-off şi are un avans de două puncte peste locul 7, cu 4 etape înainte de finalul sezonului regular.

Cliceni a avut până acum un parcurs peste aşteptări şi stă mai bine în clasament faţă de echipe precum UTA Arad, Astra, Viitorul sau Dinamo, care plătesc îşi permit să plătească salarii mai mari. Alex Bourceanu, cel care acum deţine o clinică de recuperare şi are în acest sens o colaborare cu Academica, este de părere că echipa ilfoveană se transformă într-o forţă a Ligii 1.

”Academica Clinceni se tranformă într-unul dintre cele mai puternice cluburi din România. Au şanse mari la play-off, sper să se califice. Ar fi un lucru extraordinar şi pentru noi. Sunt doar un suporter. Nu pun presiune pe nimeni, nu sunt implicat direct”, a spus Alex Bourceanu.

Bourceanu are multe motive să fie un susţinător al Academicii Clinceni. La echipa antrenată de Ilie Poenaru evoluează câţiva dintre foştii săi colegi de la FCSB: Cristi Tănase, Raul Rusescu, Florin Gardoş, Adi Popa şi Paul Pârvulescu.

Cum a susţinut-o din umbră pe Academica Clinceni

În 2018, când evolua în Liga 2, Academica Clinceni a avut parte de susţinere financiară din partea lui Gigi Becali. Patronul FCSB şi-a dorit această colaborare pentru a trimite la Clinceni tinerele talente care n-ar fi avut prea mari şanse să joace în Liga 1.

Gigi Becali a confirmat atunci că susţine Academica atât cu bani, cât şi cu jucători: ”Dacă până acum colaborarea consta doar în împrumuturile de jucători, acum discuţiile au avansat şi, în momentul de faţă, am pornit un proiect mai amplu. Mai exact, un ajutor financiar, o sumă consistentă care să ne asigure stabilitatea pentru sezoanele următoare”, recunoaştea în vara lui 2018 Vali Budeanu, vicepreşedintele de la Academica Clinceni.

Patronul FCSB a fost nevoit să-şi reconsidere sprijinul după ce Academica Clinceni a produs surpriza şi a promovat în Liga 1, deşi s-a bazat pe un buget de doar 800.000 de euro.

"Dacă va promova Clinceniul o să fiu nevoit să fac demersurile la FRF, să spun că am finanţat, să cer banii înapoi, să fac ceva să fim în legalitate. Eu am vrut să promovez jucători, acolo, în Diviza B. Primăria dădea lucrurile adminstrative, iar salariile le plăteam, finanţam, sponsorizam eu. Facem ceva ca să nu încălcăm legea.

Ai mei spuneau că promovează, eu râdeam. Am mai dat acolo bani, dar dacă va promova o să facem cereri la FRF să ne spună care sunt paşii să fim în legalitate. Finanţarea constă în nişte sponsorizări, ce au nevoie. Jucătorii, de exemplu, pe care îi trimit acolo, le dau salarii eu”, spunea Gigi Becali, chiar înainte ca Academica să promoveze în Liga 1.

De atunci, Academica Clinceni a crescut de la un an la altul. Acum, se bate pentru un loc în play-off şi Bourceanu este convins că se va transforma într-o forţă a Ligii 1.

Afla mai multe despre: academica clinceni 

viewscnt
Articole similare