Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă performanţă pentru Mircea Lucescu! A fost desemnat antrenorul anului în Ucraina

O nouă performanţă pentru Mircea Lucescu! A fost desemnat antrenorul anului în Ucraina

Stranieri

Comentarii

Tehnicianul echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a fost desemnat antrenorul anului în Ucraina, informează presa din ţara vecină.

Mircea Lucescu, desemnat antrenorul anului în Ucraina

Distincţia i-a fost acordată de Asociaţia Antrenorilor din Ucraina, pe baza a cinci criterii, care au vizat rezultatele înregistrate (punctaj 4,7 din 5), dificultăţi în îndeplinirea atribuţiilor (4,3), abilitatea de a lucra cu jucătorii (4,3), tactica şi schimbările efectuate la meciuri (4,7), progresul în evoluţie şi rezultate (4,5). 

Cu 4,5 medie generală, Mircea Lucescu i-a devansat pe Victor Skripnik (Zoria Lugansk), 4,34 de puncte, şi Igor Iovicevici (Dnipro-1), cu 4,3 puncte. Lucescu nu a fost depăşit la niciunul dintre criteriile de mai sus. 

Antrenorii care au condus rivala Şahtior Doneţk în anul 2021, Luis Castro (până în vară) şi Roberto de Zerbi, s-au clasat pe locurile 4 şi 5, cu 4,22 puncte, respectiv 4,2 puncte.

În acest an, Dinamo Kiev a câştigat campionatul şi Cupa Ucrainei. În sezonul aflat în desfăşurare, echipa antrenată de Mircea Lucescu ocupă locul 2, cu 45 de puncte în 18 etape, după Şahtior Donţek, formaţia pregătită de De Zerbi, care a acumulat 47 de puncte.

Mircea Lucescu nu este de acord cu ce s-a întâmplat la Dinamo

”A fost un moment în care cei ce s-au ocupat de echipa de fotbal s-au gândit mai mult la interesele lor, vânzând jucători şi atât. OK, vinzi jucători, e normal. Cumperi, la fel de normal. Dar nu au asigurat o continuitate! Dar când schimbi 7-8 jucători anual, nu faci o echipă! Niciodată!

Trebuie un nucleu de jucători ataşaţi de club, de culori, iar în jurul lor manevrezi în funcţie de interesele echipei. Nu ştiu dacă se salvează acum! Sunt oameni care trebuie să se ocupe. Să se gândească ce înseamnă Dinamo, ce înseamnă acest brand, la fel ca Steaua şi Rapid! Brandurile astea poartă în spate speranţele a zeci de mii de suporteri. Nu poţi să-i faci peste noapte. 

Fanii nu se pot transfera. Fiecare echipă are grupul ei de suporteri care se creează în ani de zile. Poţi trăda pe oricine, dar nu culorile unei echipe. Când plângi pentru echipa aia, e imposibil să o faci pentru o altă echipă peste 50 de ani”, a spus Mircea Lucescu, pentru GSP.

Afla mai multe despre: mircea lucescu-dinamo kiev- ucraina 

viewscnt
Articole similare