Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă pierdere în sportul românesc! Iosif Nagy, deţinătorul recordului naţional la aruncarea discului, a decedat în urma unui infarct

O nouă pierdere în sportul românesc! Iosif Nagy, deţinătorul recordului naţional la aruncarea discului, a decedat în urma unui infarctgalerie foto

Atletism

Comentarii

Fostul atlet Iosif Nagy, deţinătorul recordului naţional la aruncarea discului, a decedat la vârsta de 71 de ani, în urma unui infarct, anunţă Federaţia Română de Atletism.

Deschizător de drumuri în proba de aruncarea discului, născut în anul 1946 la Târgu Mureş, Iosif Nagy a stabilit în data de 22 mai 1983, la Saragoza, recordul naţional al acestei probe, performanţă valabilă şi astăzi: 68,12 m.

Multiplu campion naţional de juniori şi seniori, Iosif Nagy a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Montreal (1976) şi la Moscova (1980). A fost descoperit de antrenorul Mircea Buhlea în oraşul natal, pentru ca ulterior, să fie legitimat la CSA Steaua Bucureşti, sub "bagheta” emeritului Dan Serafim. A părăsit "ovalul magic” la 38 de ani.

Ca absolvent al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport, Nagy a activat ca profesor şi antrenor la Târgu Mureş.

Afla mai multe despre: iosif nagyfraaruncarea discului,  

viewscnt
Articole similare