Experiențe împreună.
You are here:

O nouă reacţie din partea prinţului Emanuel de Liechtenstein despre împuşcarea ursului Arthur: ”Este o problemă personală şi privată”

O nouă reacţie din partea prinţului Emanuel de Liechtenstein despre împuşcarea ursului Arthur: ”Este o problemă personală şi privată”

Diverse

Comentarii

Biroul de presă al prinţului moştenitor Emanuel de Liechtenstein a oferit o reacţie despre acuzaţiile care i se aduc austriacului în vârstă de 32 de ani, după ce acesta l-a ucis pe Arthur, unul dintre cei mai mari urşi din România şi din Europa.

Prinţul Emanuel de Liechtenstein este în centrul unui scandal monstru. Medic de meserie, acesta a venit în martie la o partidă de vânătoare în România. Potrivit autorităţilor, prinţul Emanuel de Liechtenstein a primit acordul să împuşte o ursoaică ce provoca probleme într-o localitate din judeţul Covasna.

Însă bărbatul în vârstă de 32 de ani un mascul, pe Arthur, care era considerat unul dintre cei mai mari din România şi din Europa. Într-o declaraţie solicitată de AFP, biroul de presă al prinţului moştenitor Emanuel de Liechtenstein susţine că nu cunoaşte contextul în care ursul a fost împuşcat şi că casa princiară şi-a manifestat mereu interesul pentru protejarea naturii.

O nouă reacţie din partea prinţului moştenitor Emanuel de Liechtenstein, despre ursul împuşcat

Miercuri, cei de la blick.ch au insistat să obţină o reacţie din partea prinţului Emanuel de Liechtenstein. În cele din urmă, medicul în vârstă de 32 de ani a afirmat că ”personal, nu vrea să mă împlic în niciun fel de discuţie”.

Astăzi, AFP a publicat o nouă reacţie venită din partea prinţului Emanuel de Liechtenstein. Cei de la AFP au trimis miercuri solicitarea pentru o declaraţie oficială, însă răspunsul a venit după aproape o zi de aşteptare.

Într-o declaraţie a biroului de presă a prinţului moştenitor Emanuel de Liechetenstein, departamentul de relaţii cu jurnaliştii susţine că nu pot comenta acuzaţiile la adresa prinţului, deoarece nu este cunoscut contextul.

În plus, biroul de presă al lui Emanuel de Liechtenstein susţine că familia princiară a fost întotdeauna interesată să apere şi să protejeze natura:

”Nu dorim să comentăm o problemă privată şi personală, despre care nu cunoaştem contextul [...] Cu toate acestea, Casa Regală ar dori să sublinieze că respectul pentru natură a fost una dintre preocupările fundamentale ale Casei şi este un element central în angajamentul familiei faţă de sustenabilitatea ecologică şi socială”, este reacţia biroului de presă al prinţului Emanuel de Liechtenstein, declaraţii publicate de AFP.

Prinţul Emanuel de Liechtenstein a împuşcat unul dintre cei mai mari urşi din România

Pe 13 martie, prinţul Emanuel de Liechtensetin, care locuieşte în Austria, a venit la o partidă de vânătoare în România. În prealabil, acesta reuşise să obţină autorizaţie pentru a împuşca o ursoaică ce a provocat mai multe probleme într-o localitate de Covasna.

Însă prinţul Emanuel a ocolit această autorizaţie şi a ales să împuşte un mascul de talie mare, pe Arthur, care era considerat unul dintre cei mai mari urşi din România şi din Europa, susţin cei de la Agent Green.

Potrivit celor de la Agent Green, ursul Arthur nu părăsise niciodată pădurea şi nu a reprezentat vreodată vreun pericol pentru cineva. Trofeul este extrem de valoros, în contextul în care Arthur era un exemplar evaluat la 593 de puncte, din 600 posibile.

Mai mult, vânătoarea a avut loc într-o arie protejată. Autorităţile din România au anunţat că au declanşat o anchetă şi Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu, susţine că există suspiciunea de braconaj:

”Avem suspiciuni. Un urs de această mărime, un mascul-alfa, are un teritoriu destul de bine definit în inima pădurii şi vine mai puţin către marginea pădurii. Acolo vin ursoaicele cu pui şi urşii mai tineri. Vrem să vedem dacă a fost recoltat acolo unde spun cei care l-au recoltat, dacă e acelaşi urs care a creat pagube”, a declarat Octavian Berceanu.

viewscnt
Articole similare
A vrut Tsitsipas sa sugereze ceva necurat despre Djokovici? Ce a declarat grecul dupa finala...