Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă revoluţie în fotbalul românesc! Anunţul făcut de Burleanu. Ce se întâmplă în Liga I: ”Echipele sunt obligate să facă asta”

O nouă revoluţie în fotbalul românesc! Anunţul făcut de Burleanu. Ce se întâmplă în Liga I: ”Echipele sunt obligate să facă asta”

FRF

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal a anunţat măsuri dure pentru cluburile din Liga I, începând cu sezonul 2019/2010. Răzvan Burleanu a prezentat măsurile pe care FRF le va implementa de la anul la toate echipele din prima ligă.

Printre noutăţile anunţate de Burleanu se numără modificarea regulilor în privinţa situaţiei financiare a unei formaţii. Astfel, din 2019, cluburile nu mai au voie să aibă datorii mai mari de 10 milioane pentru anii 2016, 2017 şi 2018, în timp ce pragul ar urma să ajungă la 5 milioane.

Prima modificare, de altfel foarte importantă, care a intrat în vigoare face referire la pragul de rentabilite al fiecărui club. În primăvara anului 2019, se va calcula perioada de analiză 2016, 2017 şi 2018, iar abaterea acceptată este de 10 milioane. Din următorul an, pierderile unui club trebuie să fie de maximum 5 milioane. S-a încheiat cu împrumuturile proprietarilor şi a patronilor spre cluburi.

Un alt aspect foarte important este cel legat de starea suprafeţei de joc. Astăzi s-a luat decizia să introducem prin licenţiere o regulă destul de dură, astfel încât fiecare club să aibă în organigramă un responsabil cu îngrijirea terenului de joc. Începând din 2019, vom organiza cursuri de certificare a tuturor acestor persoane care vor fi responsabile cu suprafaţa de joc”, a spus Burleanu.

CONDAMNAŢII NU MAI AU VOIE ÎN FOTBAL

O altă regulă extrem de importantă este legată de cazierul reprezentanţilor legali ai cluburilor. Preşedintele FRF a anunţat că oamenii care vor primi condamnări, începând cu 1 ianuarie 2019, nu vor mai putea face parte din organigramele formaţiilor din România.

Începând cu sezonul 2020-2021 se introduce un nou concept, de bună reputaţie. Acest lucru presupune ca de acum înainte Comisiile de Licenţiere să verifice buna reputaţie a reprezentantului lega. Altfel spus, a preşedintelui clubului. Se consideră că are o bună reputaţie dacă nu a fost condamnat în ultimii cinci ani pentru infracţiuni economică-financiare, pentru fals, copruţie, ori infracţiunie de serviciu sau în legătură cu serviciul.

În plus, reprezentantul legal trebuie să dovedească o bună reputaţie sportivă. Să nu fi fost sancţionat în ultimii cinci ani pentru doping sau pentru participarea la pariuri sportive sau trucarea de meciuri”, a spus Răzvan Burleanu.

Afla mai multe despre: burleanuregulifrf,  

viewscnt
Articole similare