Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă super putere în fotbalul românesc. O echipă din Liga 1 a dezvoltat discret cel mai tare proiect din ultimii 30 de ani

O nouă super putere în fotbalul românesc. O echipă din Liga 1 a dezvoltat discret cel mai tare proiect din ultimii 30 de anigalerie foto

Superliga

Comentarii

Sunt şanse mari ca pe harta fotbalului românesc să apară un nou pol de putere, construit pe cel mai serios proiect din România ultimilor 30 de ani. Viitorul este într-o continuă creştere, a ieşit pe profit în ultimii ani şi acum ar putea trece în următoarea etapă financiară. Printre altele, Gică Hagi a reuşit să atragă un sponsor precum Petrom şi acum sunt discuţii cu patronul Mobexpert, Dan Şucu, cel care ar putea cumpăra o parte din acţiuni.

Gică Hagi a reuşit să construiască la Ovidiu cel mai serios şi de succes proiect din fotbalul românesc. ”Regele” a înfiinţat un club de la zero, bazat pe academia care-i poartă numele, a luat-o de jos, a crescut în fiecare an, a luat titlul şi, în doar 11 ani, s-a transformat într-una dintre echipele importante din Liga 1. Acum, Viitorul Constanţa ar putea deveni o super putere în fotbalul din România.

Viitorul negociază cu investitori şi ar putea deveni un nou pol de putere în fotbalul românesc

Echipa lui Gică Hagi s-a impus deja în grupul echipelor importante din fotbalul românesc. Dar ar putea trece în următoarea etapă, în care să devină super putere şi o candidată constantă la trofee. Stabilitatea arătată de Viitorul, dar şi seriozitate cu care se lucrează la acest proiect sunt două dintre argumentele pentru care clubul a devenit interesant atât pentru sponsori, cât şi pentru unii oameni de afaceri din România. De altfel, Gică Hagi a declarat în mai multe rânduri că este dispus să cedeze o parte din acţiuni unor investitori care pot duce clubul la nivelul următor de performanţă.


În ultima vreme au apărut informaţii despre negocierile care există între Gică Hagi şi omul de afaceri Dan Şucu, patronul Mobexpert, una dintre cele mai cunoscute companii din România. Discuţiile au fost confirmate de ambele părţi, chiar dacă au recunoscut cu jumătate de gură.

”Nu am cumpărat acţiuni la Viitorul, că aş putea fi interesat este altceva. Dar nu există nicio tranzacţie. Aş putea fi interesat, dar nu e o discuţie pe care să o fac până nu ajung la o concluzie”, a recunoscut omul de afaceri.

”Bineînţeles că domnul Şucu poate fi unul dintre potenţialii viitori acţionari, dar acum nu ştiu care sunt intenţiile domniei sale. Trebuie să ajungă la o concluzie, sper ca aceasta să fie una pozitivă şi să dorească să vină alături de noi”, a spus Gică Popescu, cel care deţine funcţia de preşedinte al Viitorului.

Dan Şucu are o avere estimată la aproximativ 125 de milioane de euro, construită în principal din activităţile pe care le are în industria mobilei.

Viitorul, un nou pol de putere. În vară a reuşit să atragă un super sponsor

Brandul pe care l-a creeat Gică Hagi la Ovidiu a reuşit să atragă de-a lungul timpului sponsori importanţi. Poate cea mai interesantă lovitură a fost contractul pe care Viitorul l-a semnat cu Petrom. Compania deţinută de OMV este printre cele mai mari din România şi anul trecut a realizat un profit de aproximativ 750 de milioane de euro.

Cei de la Petrom au stat în ultimii ani departe de fotbalul românesc, mai ales după ce compania a fost cumpărată de OMV, însă proiectul lui Gică Hagi i-a convins să semneze un contract de sponsorizare. Este o dovadă cu Viitorul devine uşor, dar sigur,  o super putere în fotbalul românesc.

Contractul dintre Viitorul şi Petrom se întinde pe o perioadă de trei ani şi fosta campioană a României primeşte un milion de euro pentru fiecare sezon. Este unul dintre cele mai consistente contracte de sponsorizare din fotbalul românesc. Practic, doar FCSB primeşte mai mulţi bani de la spnsorul principal, 1,5 milioane de euro pe an.


Specialiştii confirmă: Viitorul poate deveni o super putere în fotbalul românesc

Într-un interviu acordat în urmă cu un an, Lorand Balint - specialist în marketing sportiv la Publicis Sports & Entertainment - susţine că Viitorul începe să devină o echipă cu fani în toată ţara. Lorand Balint a remarcat că echipa lui Gică Hagi se bucură de tot mai multă susţinere: ”Viitorul Constanţa este un brand al României, care încet ocupă teritoriul pe care l-a lăsat liber Steaua Bucureşti. Viitorul începe să aibă fani în toată ţara”, a declarat Lorand Balint, într-un interviu pentru Paginademedia.ro.

Viitorul, un pol de putere şi din punct de vedere financiar

Echipa înfiinţată de Gică Hagi este printre cele mai stabile cluburi din România. ”Regele” a construit un proiect în care a cheltuit doar cât şi-a permis şi s-a bazat mai ales pe jucătorii crescuţi de el în Academie. Aceste lucruri au transformat Viitorul într-un reper în fotbalul românesc, din punct de vedere financiar.

În ultimii ani, Viitorul a ieşit constant pe profit, indiferent de locul pe care l-a ocupat în campionat. Anul trecut, fosta campioană a României a avut un profit brut de aproximativ două milioane de euro, într-o perioadă în care tot mai multe cluburi din România acuză probleme financiare.

Este însă modul în care Gică Hagi vede şi administrează lucrurile la Viitorul. Echipa a avut venituri totale de 14,9 milioane de euro, în timp cheltuielile s-au ridicat la 12,8 milioane de euro. Acum, dacă va reuşi să atragă noi investitori, Gică Hagi ar duce clubul la următorul nivel şi ar transforma Viitorul într-o super putere a fotbalului românesc.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: viitorul 

viewscnt
Articole similare