Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă veste proastă naţionala feminină de handbal. Drumul către Tokyo trece obligatoriu prin Muntenegru

O nouă veste proastă naţionala feminină de handbal. Drumul către Tokyo trece obligatoriu prin Muntenegru

Handbal

Comentarii

Veste îngrijorătoare pentru Cristina Neagu şi handbalistele din lotul naţional feminin al României. IHF a hotărât ca partidele din cadrul Turneului Preolimpic, la care participă şi România, să se dispute în ţara adversarei directe, Muntenegru.

Federaţia Internaţională de Handbal a ales trei locaţii pentru cele trei grupe din cadrul Turneului Preolimpic, din perioada 20-22 martie, care duce cele mai puternice şase formaţii la Tokyo.

Turneul 1, format dintre Spania, Suedia, Senegal şi Argentina, va fi organizat de iberici. Turneul 2, compus din Rusia, Serbia, China şi Ungaria, va avea loc în Ungaria. Turneul 3, cel în care inclusă şi naţionala României, alături de Norvegia, Coreea de Nord şi Muntenegru, se va disputa în cea din urmă.

Pornim grupa cu şansa a treia

O veste care nu pică deloc bine pentru delegaţia României. Din fiecare formaţie se califică primele două clasate. Un calcul simplu, ne plasa în spatele superforţei Norvegia şi în faţa "outsider-ului" Coreea de Nord. Practic, calificarea s-ar decide în duelul dintre România şi Muntenegru. Faptul că formaţia din Muntenegru va fi gazdă, va face misiunea Cristinei Neagu şi mai dificilă.

Cele două formaţii s-au întâlnit şi la ultima ediţie a Campionatului Mondial, recent încheiat în Japonia. Atunci, Muntenegru s-a impus în grupă cu 27-26 şi încheiat turneul pe locul 5, după un succes cu rivala Serbia, scor 28-26. România a închiat turneul doar pe locul 12.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare