Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O performanţă pentru decenii: Cristina Neagu, pentru a PATRA oară "Balon de Aur" în handbal! "Nu va fi bătut acest record!" | VIDEO

O performanţă pentru decenii: Cristina Neagu, pentru a PATRA oară "Balon de Aur" în handbal! "Nu va fi bătut acest record!" | VIDEO

Handbal

Comentarii

Cristina Neagu a fost declarată de IHF pentru a patra oară în carieră cea mai bună handbalistă a lumii, o performanţă unică în lumea handbalului, iar colegele de la naţională o laudă la unison pe Cristina.

  • 2010, 2015, 2016 şi 2018 sunt anii în care Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii de Federaţia Internaţională de Handbal.

Cristina Laslo spune că recordul stabilit de Neagu va fi aproape imposibil de bătut în următoarele decenii şi că pentru tricolore e o mândrie să joace în aceeaşi echipă cu cea mai bună jucătoare a lumii.

"Este un record care nu cred că va fi întrecut în următorii 30 de ani! Este cea mai valoroasă jucătoare din lume la ora actuală şi pentru noi este o bucurie şi o mândrie să fim alături de ea, să jucăm în aceeaşi echipă cu ea şi să ştim că este româncă, din ţara noastră!", spune Cristina Laslo.

Şi selecţionerul Ambros Martin a vorbit la superlativ despre Cristina Neagu.



"A fost numărul unu în ultimii ani. Eu nu cred foarte mult în aceste premii. Este foarte frumos pentru jucătoare, toată lumea îi recunoaşte munca foarte bună pe care o face an de an, dar cred în munca zi de zi.  Eu ştiu cum trăieşte ea handbalul, cum trăieşte victoriile, acest lucru este cel mai important. Iar ea este cea mai bună la astfel de lucruri", a declarat Ambros Martin.



După anii 2010, 2015 şi 2016, când a primit, de asemenea, cea mai înaltă distincţie individuală din partea IHF, Cristina Neagu este aleasă pentru a patra oară cea mai bună jucătoare a lumii, de această dată pentru anul 2018.

Aflată în recuperare, după ruptura de ligamente suferită la genunchiul drept în timpul Campionatului European din luna decembrie, Neagu a fost nominalizată la acest titlu pentru a cincea oară în carieră.

Alături de ea au mai fost nominalizate jucătoarele Ana Vyahireva (Rusia), Amandine Leynaud (Franţa), Stine Oftedal (Norvegia) şi Estelle Nze Minko (Franţa).

Cristina Neagu a primit distincţia similară şi din partea forului european de profil (EHF) pentru anul 2018, după ce a devenit golgeterul all-time al Campionatului European, cu 193 de goluri.

Afla mai multe despre: neagumartinlaslo 

viewscnt
Articole similare