Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O poveste FABULOASĂ cu Ionel Ganea în Anglia! Ruptură totală cu Glenn Hoddle la primul meci jucat după 18 luni. Ce a făcut

O poveste FABULOASĂ cu Ionel Ganea în Anglia! Ruptură totală cu Glenn Hoddle la primul meci jucat după 18 luni. Ce a făcutgalerie foto

Stranieri

Comentarii

Sub titlul "Vio Ganea: Controverse, goluri şi o bătălie cu Hoddle", publicaţia Birmingham Live rememorează perioada petrecută de fostul internaţional român Ionel Ganea în Anglia, la Wolverhampton.

Ganea a jucat pentru Wolves între 2004 şi 2006 aceasta fiind ultima experienţă peste hotare a fostului atacant, înainte să revină în România, unde înainte de retragere, între 2006 şi 2008 a mai jucat pentru Dinamo, Rapid şi Poli Timişoara.

Iubit de fanii "lupilor" pentru determinarea arătată pe teren, Ganea a plecat de la Wolverhampton după un conflict deschis cu managerul Glenn Hoddle. Perioada "Ganezului" în Anglia a fost marcată şi de o accidentare gravă, care nu i-a permis să joace pentru o bună perioadă de timp, însă "lupii" nu ar fi renunţat la atacant dacă acesta nu îşi strica iremediabil relaţia cu antrenorul de atunci, notează sursa citată.

 

Ce s-a întâmplat? "Ganea a ajuns la o echipă a lui Wolves care se chinuia să rămână în Premier League. Deşi a înscris trei goluri, nu a putut face nimic pentru a împiedica retrogradarea în Championship. Dar Ganea a devenit un hit printre fani, mulţi dintre ei observând simţul său pentru gol şi incisivitatea cu mingea la picior. Iar cântece precum "Vio, Vio, Vio" au devenit o obişnuinţă pe Molineux, mai ales atunci când unul dintre atacanţi nu se descurca prea bine în faţa porţii, iar fanii cereau ca el să intre pe teren [...]

Lucrurile au luat o turnură nefericită pentru Ganea în pregătirile pentru următorul sezon, când Ganea s-a accidentat grav la ligamentele încrucişate, în timpul turneului din Norvegia. A fost o accidentare care l-a ţinut pe bară întreg sezonul. Când s-a întors, în sezonul 2005-2006, multe lucruri se schimbaseră. Şi aşa ajungem la ciocnirile controversate cu managerul Glenn Hoddle...", notează sursa citată.

  • Semifinalele UEFA CHAMPIONS LEAGUE se văd LIVE pe Telekom Sport 1:
  • Marţi, de la 21:45: Liverpool - AS Roma
  • Miercuri, de la 21:45: Bayern Munchen - Real Madrid

GOL ŞI ELIMINARE LA PRIMUL MECI OFICIAL DUPĂ 18 LUNI

Atacantul român a jucat primul meci ca titular după 18 luni şi şi-a marcat revenirea cu un gol în repriza secundă, care a salvat un punct în meciul cu Preston. A văzut galben pentru că a celebrat golul egalizator printre suporterii şi apoi a fost eliminat, în minutuş 69, pentru un al doilea galben, după o intrare întârziată la Paul McKenna.



Oficial. Glenn Hoddle a refuzat să vorbească despre vreo pedeapsă a jucătorului extrem de popular printre fani, care urma să fie suspendat în mod automat pentru o etapă. "E între mine şi el", a spus. Apoi managerul a adăugan: "Nu cred că va mai avea multe ocazii să joace". Hoddle avea compasiune pentru al doilea cartonaş galben primit de Ganea, dar era nervos că eliminarea a oprit-o pe Wolves din cursa pentru o victorie de care avea mare nevoie: "Sunt dezamăgit că a sărit printre fani cum a făcut-o. A făcut asta şi din frustrarea simţită în perioada petrecută pe bară. Ştie regulile pentru că a mai făcut-o şi în trecut, iar acum el va fi suspendat".

Şi Ganea a avut destule de spus despre incident: "Le-am promis întotdeauna suporterilor că voi reveni şi voi înscrie un gol pentru ei, aşa că am vrut să-l sărbătorim împreună. Dar nu cred că al doilea galben a fost just. Nu cred că l-am atins. Intenţia mea a fost să joc mingea, nu să faultez. Cred că a fost o alunecare normală".

Amenda primită din partea clubului a fost începutul sfârşitului pentru Ganea la Wolverhampton.

Au apărut discuţii despre confruntări la antrenamente şi neînţelegerile între Ganea şi antrenor au devenit rapid evidente. În acele vremuri, jucătorii aveau mult mai multe de spus decât astăzi. Cum ar fi aceste declaraţii date de Ganea şi Hoddle...

"Este cel mai dificil antrenor cu care am lucrat în întreaga carieră. Nu ştiu dacă pot numi doi sau trei jucători care să fie mulţumiţi de Hoddle.

Conduce un program de antrenament istovitor şi oricând suntem sub presiune el  face lucrurile şi mai rele punând şi mai multă presiune pe noi.

Habar n-are cum să-şi câştige jucătorii. Şi nu pot uita că Tomasz Frankowski a fost cumpărat pentru 1,4 milioane şi nu a dat vreun gol, în timp ce eu am marcat 5 în 12 meciuri", a spus Ganea.

Hoddle a reacţionat: "Vreau să spun un singur lucru. Poate atitudinea lui s-a schimbat după ce a fost amendat cu salariul pe o săptâmână pentru că s-a bătut la antrenament acum trei săptămâni!

Poate nu a avut de-a face cu un manager care pune accent pe disciplină cum trebuie. Poate e o poveste în spatele poveştii şi de aceea a ajuns să declare ce a declarat. A fost inacceptabil pentru mine, ca manager. Dar sunt două opţiuni pentru el: să o accepte sau să reacţioneze cum a reacţionat".

Dar lucrurile nu s-au terminat aici, iar Ganea a expicat clar că nu va mai lucra cu Hoddle şi că vrea să plece: "Dacă antrenorul de acum pleacă şi eu semnez un contract avantajos, atunci aş putea rămâne la Wolves. Am avut oferte de la Cardiff şi Coventry şi aş vrea să lucrez cu Dave Jones din nou. Dar Cardiff mi-a oferit un contract pe un singur an, în timp ce Coventry mi-a oferit doi ani".

S-a dovedit a fi ultimul sezon al lui Ganea la Wolves, cu patru goluri înscrise în 11 meciuri. Hoddle a plecat la scurt timp după.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: glenn hoddleionel viorel ganea 

viewscnt
Articole similare