Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O super forţă a Europei a reuşit "performanţa" de a-i scăpa printre degete pe Cristiano Ronaldo, Quaresma şi Eto'o, în acelaşi timp

O super forţă a Europei a reuşit "performanţa" de a-i scăpa printre degete pe Cristiano Ronaldo, Quaresma şi Eto'o, în acelaşi timp

Fotbal

Comentarii

Francisco Roig Alfonso este un om de afaceri spaniol, astăzi ajuns la venerabila vârstă de 81 de ani. De el se leagă cele mai importante reuşite, dar şi cele mai răsunătoare eşecuri ale clubului spaniol Valencia, din ultimii 25 de ani.

Francisco Roig a fost cel de-al 27-lea preşedinte al celor de la Valencia, în perioada 1994-1997, dar şi acţionar majoritar, apoi minoritar. A fost omul care a orchestrat cele mai importante transferuri din istoria recentă a "liliecilor". Cu toate acestea, jurnaliştii spanioli au scos la iveală o listă impresionată de jucători pe care acesta a fost extrem de aproape de a-i aduce pe Mestalla, dar ale căror transferuri nu s-au mai concretizat.

Printre ei se regăseşte şi transferul lui Cristian Chivu, din 2007, atunci când a ales să meargă de la AS Roma la Internazionale Milano. Chiar dacă spaniolii l-au inclus pe fotbalistul român în echipa ideală a fotbaliştilor care n-au mai ajuns la Valencia, este cunoscut faptul că a doua formaţie cu şanse de a-l achiziţiona pe român a fost o altă formaţie din Spania, rivala tradiţională Real Madrid.

În 2003, Francisco Roig se înţelesese cu doi tineri fotbalişti portughezi de la Sporting Lisabona. Era vorba de Cristiano Ronaldo şi Ricardo Quaresma. "Da, îl rezolvasem pe Cristiano", dezvăluia Roig la şase ani distanţă. Fostul preşedinte ajunsese la o un acord cu agentul jucătorului, Jorge Mendes şi ar fi trebuit să fie garanţia prin care Paco Roig ar fi trebuit să câştige un nou mandat de preşedinte la Valencia. Se întâmpla în luna ianuarie, însă alegerile aveau să aibă loc în luna mai, astfel că nimic nu se putea perfecta până atunci. În vară, când oficialii Valenciei au zburat spre Lisabona pentru a pune la punct transferurile, în special al lui Ronaldo, omologii de la Manchester United le-au luat-o înainte, cu o ofertă pe de nerefuzat, mult mai bună decât a spaniolilor.

În concomitent, acţionarul majoritar, Bautista Soler, lucra pe ascuns la un alt transfer care ar fi fost unul de calibru. Timpul ar fi dovedit-o. Era vorba de camerunezul de la Real Mallorca, Samuel Etoo. După ce s-a întâlnit cu reprezentanţii africanului, Soler a anunţat că este aproape să perfecteze mutarea. Totul a picat neaşteptat. "Fiinţele supreme nu au dorit", a comentat atunci Soler, cel care a lăsat de înţeles că Florentino Perez, conducătorul celor de la Real Madrid s-ar fi opus transferului, deoarece fotbalistul aparţinea şi de gruparea madrilenă. Un an mai târziu, lovitura de graţie: Etoo la Barcelona!

Iată echipa ideală "ratată" de Valencia în ultimii 25 de ani: Oblak - Van der Wiel, Caio, Chivu, Favalli - Djorkaeff, Makelele, C. Ronaldo, Simao - Etoo, Jardel.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare