Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Oameni puţini, populaţie multă". Bogdan Burcea apără naţionala şi îi atacă pe contestatari! Ce a spus despre Cristina Neagu: "Să nu simtă nici cea mai mică frustrare"

"Oameni puţini, populaţie multă". Bogdan Burcea apără naţionala şi îi atacă pe contestatari! Ce a spus despre Cristina Neagu: "Să nu simtă nici cea mai mică frustrare"

Handbal

Comentarii

Antrenorul naţionalei de handbal feminin, Bogdan Burcea, a vorbit, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Kolding, despre adversarele din grupa principală II, la Campionatul European din Danemarca.

LIVE VIDEO | România - Croaţia, joi, de la 19:15, la Campionatul European de handbal, pe Telekom Sport 1

”Va fi foarte dificil să ocupăm locul 3 în grupă, întâlnim adversare de calibru, însă datoria noastră este să avem prestaţii şi mai convingătoare, să obţinem puncte. Pe mine mă interesează prima adversară, Croaţia, nu mai contează că EHF a schimbat ordinea meciurilor şi Croaţia e prima, nu Ungaria. Ultimele două meciuri vor fi în doar 12 ore, un lucru care nu protejează sportivul, dar aşa s-a decis, nu avem ce face. Eu şi fetele vom încerca pentru România să debutăm cu victorie, Croaţia e neînvinsă, cu moral bun, are atuuri, dar şi minusuri, important e ca noi să speculăm aceste minusuri. Un mesaj pentru fete ar fi să aibă încredere în ele, au făcut paşi înainte, să fie unite”, a spus Bogdan Burcea.

Chestionat de presă şi despre criticile aduse jocului naţionalei, selecţionerul a declarat: ”Oameni puţini, populaţie multă. Fetele trebuie să stea concentrate pe ce au de făcut aici, reprezintă România, iar handbalul românesc, indiferent de situaţii, trebuie să îl menţinem în top. Sper ca fetele să nu fie deranjate de această <populaţie> de care spuneam, nu de oameni. Le încurajez să joace la potenţial maxim, deşi în timpul competiţiei nu e normal ca aceste fete să fie tăvălite, criticate. La final, tragem linie şi vorbim. Nu intrăm niciodată pe teren ca să ne facem de râs. Nu cred că sunt pretenţii şi aşteptări prea mari de la noi, pentru că handbalul românesc prin rezultate ne-a obişnuit cu pretenţii la performanţă. Ne dăm silinţa în grupă să mergem cât mai sus. Cei care au critici şi comentarii, să ne înveţe cum să facem altfel, să ne cheme la un curs! Ca în România, nicicum nu e bine! Părerologii nu se regăsesc pe lângă mine, îndemn şi fetele să stea deoparte de asta. Să se ocupe de handbal, apoi tragem linie şi răspundem la întrebări”.

Bogdan Burcea a făcut referiri şi la forma fizică a Cristinei Neagu, despre care chiar jucătoarea a spus că nu este cea mai bună a sa după accidentări şi contactarea Covid-19.

”Cristina va juca câte minute va fi nevoie pentru ca România să învingă. Este o luptătoare, trebuie să ne bucure că e în echipă. Ea şi toate fetele vor încerca să obţină victoria. Nu cred că Cristina trebuie să simtă nici cea mai mică frustrare, a spus că nu e în cea mai bună formă fizică, dar asta nu înseamnă că nu trebuie s-o aducem acolo. De-asta suntem aici! O susţinem pe ea şi pe toate fetele”, a spus antrenorul naţionalei.

Naţionala României va continua competiţia în grupa principală II, pe care o va începe cu 0 puncte clasament şi va întâlni, în ordine Croaţia (joi), Ungaria (14 decembrie) şi Olanda (15 decembrie).

Meciurile din grupele principale se desfăşoară între 10-15 decembrie. În 18 decembrie vor avea loc semifinalele şi meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, iar finalele pentru medalii sunt programate în 20 decembrie.

Afla mai multe despre: bogdan burceacampionatul europeanhandbal 

viewscnt
Articole similare