Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Octavian Bellu a fost invitatul emisiunii ZOOM Sport: ”Ne luptăm cu bugetele, iar preşedinţii stau pe la uşi să mai primească ceva mălai”

Octavian Bellu a fost invitatul emisiunii ZOOM Sport: ”Ne luptăm cu bugetele, iar preşedinţii stau pe la uşi să mai primească ceva mălai”

Gimnastică

Comentarii

În vârstă de 68 de ani, Octavian Bellu a fost invitatul emisiunii Zoom Sport cu Geanina Iacob de la Telekom Sport.

Fostul antrenor al echipei naţionale de gimnastică a României, Octavian Bellu a tras un semnal de alarmă în privinţa viitorului gimnasticii româneşti.

Octavian Bellu a discutat la Zoom Sport despre situaţia tragică de care se loveşte gimnastica românească şi sportul românesc în general: ”Noi nu avem o strategie pe termen lung, cum a avut Spania, Marea Britanie. Au investit sume colosale pentru că şi-au propus ca în 2012 să fie pe locul 2 în clasamentul pe naţiuni. Şi au reuşit. Adrian Stan, un antrenor român a făcut pariu că dacă se va investi în gimnastica britanică va lua o medalie. Marea Britanie nu luase medalie olimpică. Ei, au luat prima medalie din istoria olimpică la paralele. Toată lumea încearcă să cârpească de azi pe mâine, deja nu mai există plan nici pe termen mediu, dar pe termen lung. Când discuţi de management de nivel superior vii cu idei chiar şocante, dar care rezolvă problema pe termen lung. La noi toată lumea încearcă să cârpească, dar aceste soluţii care se găsesc azi le găseşte oricine” a explicat Octavian Bellu la Zoom Sport.

Unul dintre cei mai mari antrenori ai gimnasticii mondiale consideră că acest sport şi multe alte sporturi din România, în general, continuă sau au continuat să funcţioneze o vreme din simplă inerţie. Belu avertizează în privinţa viitorului sprotului de la noi: ”Noi deocamdată ne luptăm cu bugetele, preşedinţii stau pe la uşi să mai primească ceva mălai dacă se poate. Nu se poate continua. Noi am avut o inerţie după organizarea comunistă, dar lucrurile funcţionau. Gimnastica a mers bine înainte de 90, şi excepţional după 90. Cele 5 titluri mondiale cu echipa au venit după 90. România nu a căzut la gimnastică după schimbarea regimului, chiar dacă s-a desfiinţat la un moment dat lotul. Inerţia pe care am avut-o după 90, fie că vorbim de antrenori sau sportivi, chiar şi de infrastructură care a rămas aşa cum era. Toată lumea îşi aduce aminte din ce bazin a ieşit Diana Mocanu campioana olimpică. Era vorba de muncă, spirit de competiţie şi un sprijin care venea cumva din nişte soluţii. Acum nu le găsim!” i-a mărturisit Bellu, Geaninei Iacob la Zoom Sport.

Afla mai multe despre: octavian bellu 

viewscnt
Articole similare